Sau cum experiența digitală și un concept inovator aduc calitate vieții

Amazon a deschis în ianuarie anul acesta noul magazin Amazon Go în Seattle, SUA, primul magazin fără casă de marcat la ieșire, fiind prima locație de acest fel. Un magazin care împlinește un vis mai vechi a lui Amazon, acela de a îmbina în mod fericit experiența cumpărăturilor fără stresul de a sta apoi la coadă și de a plăti, locul unde (aproape) totul este automatizat și unde tehnologia este în prim plan.

Cu experiența de cumpărături „Just Walk Out” (Doar ieși pe ușă) a la Amazon, consumatorii folosesc aplicația Amazon Go pentru a intra în magazin, iau produsele dorite și pleacă. Nu există cozi sau case unde să-ți plătești cumpărăturile. Tehnologia Amazon pentru cumpărături fără case de încasat detectează automat atunci când produsele sunt luate de pe rafturi sau returnate și ține evidența acestora prin intermediul unui coș virtual. Când ați terminat cumpărăturile, puteți pleca pur și simplu din magazin. La scurt timp după, cei de la Amazon vă vor trimite un bon și vă vor taxa contul Amazon.

Consumatorii pot achiziționa opțiuni pentru mic dejun, prânz, cină și gustări gata-de-consumat de pe site și produse de patiserie locale, precum și alimente esențiale, cum este laptele, brânzeturile, ciocolata și pâinea. Amazon Go oferă și meniuri create de un bucătar șef cu ingredientele necesare incluse pentru a găti respectivul fel de mâncare în aproximativ 30 de minute, pentru două persoane. Pentru a cumpăra din Amazon Go, un consumator are nevoie de un cont Amazon, de aplicația gratuită Amazon Go – disponibilă pe Apple App Store, Google Play și Amazon Appstore – și de un iPhone sau de un dispozitiv Android de generație recentă.

Amazon Go a creat cea mai avansată tehnologie de cumpărături din lume pentru ca noi să nu mai fim nevoiți să stăm la coadă. Cu experiența de cumpărături „Just Walk Out” (Doar ieși pe ușă) pur și simplu folosiți aplicația Amazon Go pentru a intra în magazin, luați produsele dorite și plecați! Fără cozi, fără case de marcat.

Experiența de cumpărături fără case de încasat oferită de Amazon este posibilă datorită acelorași tehnologii utilizate în cazul mașinilor autonome: viziune digitală, fuziune de senzori și cunoștințe avansate.

Când ajungeți la magazin utilizați aplicația atunci când intrați, apoi puteți să vă puneți telefonul deoparte – nu aveți nevoie de el pentru a face cumpărături. Apoi, plimbați-vă prin magazin și cumpărați ca și cum ați fi în orice alt magazin. Odată ce ați terminat cumpărăturile, plecați liniștiți! Magazinul din Seattle este deschis de luni până vineri, de la 07:00 la 21:00.

Spațiul comercial măsoară aproape 550 m2 și este destul de compact, astfel încât clienții ocupați pot intra și ieși rapid.

Echipa Amazon lucrează atât în bucătării, cât și în magazin pentru a pregăti ingredientele, mâncărurile gata de consumat, pentru a aproviziona rafturile și pentru a ajuta clienții.

În concluzie Amazon Go este un concept ce dorește să vă ofere o experiență de cumpărături fără cozi și fără case de încasat. Totul trecând peste limitele viziunii digitale și cunoașterea aparaturii pentru a crea un magazin unde clienții pot pur și simplu să ia și să plece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*