Se știe că una dintre problemele industriei de vending este asocierea sa cu una din posibilile cauze de obezitate, în special la copii. Așa a apărut vendingul sănătos. Însă mai există cel puțin un tip de vending care ajută la scăderea obezității în lume: aparatele de vending care te obligă să faci exerciții fizice.

Dați tot ce aveți pentru a trăi o experiență Gatorade

Aparatele de vending branduite au șansa să devină un real succes de marketing. Oferindu-le consumatorilor o experiență extrem de interactivă într-un context confortabil, o încercare de vending creativă poate servi ca o platformă puternică pentru distribuirea mesajelor cheie ale mărcii.

Nume mari precum Coca-Cola, Nike și Milka au folosit aparate de vending neobișnuite ce au avut efecte grozave în ultimii ani. Aparatele de vending „spooning” ale Reece și dozatorul de bere activat prin urlet al Farnham sunt două dintre preferatele noastre.

Acum, marca de băuturi sportive Gatorade ne-a atras atenția cu abordarea sa creativă a acestui format popular de experiență.

Pentru a promova beneficiile băuturii sale pentru înlocuirea electroliților pierduți în timpul exercițiilor fizice, marca a instalat un aparat de vending „vorbitor” unde transpirația era singura monedă acceptată!

Marca a înlocuit un aparat de vending obișnuit din cadrul unei săli de sport aglomerate. Atunci când persoanele însetate de la sală s-au apropiat de aparatul Gatorade pentru a cumpăra o băutură plină de electroliți, au fost surprinși să afle că nu primește bani. În schimb, aparatul de vending vorbitor a emis o provocare: transpiră ca să primești.

Aparatul a scanat persoana aflată în fața sa și i-a măsurat temperatura corporală generată prin exercițiu. Dacă temperatura era mai scăzută de un anumit nivel, atunci se considera că aceștia nu au exersat suficient de mult. Aparatul le-a spus să „încerce mai tare” și le-a oferit sugestii de exerciții precum genuflexiunile, săriturile și, bineînțeles, îngrozitoarele flotări.

După ce au mai încercat o dată, cei care au fost considerați că au transpirat suficient, abia atunci au primit drept recompensă o băutură Gatorade rece.

Metroul din Rusia acceptă acum 30 de genuflexiuni drept plată pentru călătorie

Vreți o călătorie gratis cu metroul în Rusia? Tot ce trebuie să faceți este să transpirați puțin.

Atunci când se pregătea de Jocurile Olimpice de la Soci și de un stil de viață mai sănătos, metroul din Moscova a instalat un aparat de vending special care oferea călătorilor un bilet gratis în schimbul a 30 de genuflexiuni.

Pentru a primi un bilet gratis, călătorii trebuiau să execute genuflexiunile în fața aparatului de vending și a trecătorilor curioși, și să le facă în mai puțin de două minute.

Aparatul de vending a fost instalat în stația Vystavochaya în vestul capitalei ruse. Dacă nu vi se potrivește să faceți genuflexiuni, Comitetul Olimpic Rus a oferit mai multe șanse pentru a „adăuga elemente sportive în viața dumneavoastră de zi cu zi”, inclusiv biciclete pentru exerciții care produc electricitate pentru a vă încărca telefonul și transformarea mânerelor atârnătoare din autobuze în bande de exercițiu.

Dacă fitness-ul nu vi se potrivește, puteți în continuare plăti 30 de ruble (aproape 90 cenți) pentru a merge cu metroul.

Cea mai recentă metodă pentru a combate epidemia de obezitate din Mexic a fost obligarea navetiștilor să facă genuflexiuni pentru bilete de metrou gratis

Țara este una dintre țările cu cea mai obeză populație, dar a face oamenii să facă 10 genuflexiuni în schimbul unei călătorii cu metroul poate fi ceva mai mult decât o păcăleală.

În 2013, Mexico a întrecut Statele Unite și a devenit una dintre cele mai grase nații de pe planetă cu 32,8% din populație clasificată ca obeză, conform unui raport al ONU. Ca răspuns, guvernul țării a anunțat o taxă semnificativă pentru băuturile cu zahăr. Acum, totuși, devine din ceva mai creativ și instalează 30 de aparate de vending sensibile la mișcare în stațiile de metrou care vor dispensa bilete gratuite oricui va face 10 genuflexiuni.

Abordările pe bază de stimulente pentru a combate obezitatea – în esență, a plăti oamenii pentru a slăbi – nu sunt noi, deși oricine speră să profite de pe urma dietei de anul nou s-ar putea să își dorească să se mute în Dubai, unde în 2013, guvernul a oferit cetățenilor săi 1 gram de aur pentru fiecare 1 kg pe care îl pierdeau.

Mai mult, asemenea stimulente par să funcționeze – studiile arată că recompensele financiare sunt o motivație eficientă pentru a pierde în greutate. Deci combinând un pic de exercițiu cu economiile făcute pe urma acestei munci nesuferite, naveta zilnică, nu prea mai pare așa o corvoadă.

Dar va face oare diferența? O genuflexiune înseamnă să te lași pe vine, cu fundul înapoi, călcâiele jos, greutatea centrată peste picioare și să te ridici iar. Probabil că nu este cea mai demnă mișcare de efectuat într-o stație aglomerată, dar este un exercițiu excelent pentru picioare.

Există variații infinite a genuflexiunilor, de la genuflexiuni cu săritură la genoflexiuni cu greutăți mari puse pe spate – oficialii din Mexico City ar trebui cu siguranță să considere să îi promoveze pe cei care reușesc să facă acele genuflexiuni cu o valiză în fiecare mână.

Zece genuflexiuni pe zi, totuși, reprezintă o limită inferioară și cel mai probabil nu va arde mai mult de câteva calorii. Ceea ce ar putea face – și vă imaginați, asta speră guvernul – este să înceapă un cerc virtuos. Dacă ați făcut cele 10 genuflexiuni, poate veți alege să mergeți pe scări în loc să luați liftul, sau să mergeți ceva mai mult până acasă decât de obicei.

Și totuși, biletele pentru metroul din Mexico City costă 5 peso (22p), echivalentul a două genuflexiuni per peso. Un bilet exclusiv de zona 1 cu un card Oyster la Londra costă în prezent £2,30 – aproximativ 50 peso. Deci 100 de genuflexiuni, 200 pentru întoarcere sau cifra enormă de 515 genuflexiuni pentru un card de călătorii pentru zonele 1-6 în valoare de £11,70. Și cel mai probabil nici nu veți prinde loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*