Vă oferim un material interesant despre punctele forte ale micro-piețelor în fața cantinelor sau cafenelelor. Totul l-am aranjat după două direcții: avantajele clienților și avantajele operatorilor. Însă și companiile unde lucrează clienții micro-piețelor beneficiază de un avantaj important. Hai să vedem despre ce este vorba.

Avantajele clienților

Nu trebuie să stea nimeni la coadă. Totul este preparat dinainte și preambalat, astfel încât oamenii nu mai trebuie să stea la coadă așteptând să comande sau să ridice comanda. Clienții micro-piețelor  pot pur și simplu să facă o selecție și să achiziționeze produsul. Multe oferă chiar și aplicații mobile de preluare a produselor pentru a elimina coada de așteptare la kiosk. De asemenea, generează mai multe vânzări în timpul zilei. La urma urmei, este mult mai incitant să cumpărați un pachet de gumă după-amiaza dacă știți că o veți putea lua rapid decât să așteptați la coadă după personalul de la casă.

Oferă opțiunea de a lua masa pe fugă. La lucru, oamenii caută opțiuni rapide și convenabile de a lua masa. Există mai multe gustări și mai puține mese pe parcursul unei zile de lucru, ceea ce înseamnă că micro-piețele reprezintă o opțiune excelentă. Serviciul este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, oferind fiecărei persoane flexibilitatea de a lua o gustare atunci când are nevoie de un impuls energetic și totul este preambalat pentru achiziționarea facilă a ingredientelor.

Avantajele Operatorilor

Spațiul necesar este mai mic. Spre deosebire de cafenele și cantine, care au nevoie de spații de preparare și depozitare a alimentelor, micro-piețele se concentrează pe afișarea și vânzarea produselor. Configurația, numărul de aparate frigorifice, amplasarea kioskului, tipul de rafturi și chiar modul în care este alimentat echipamentul sunt flexibile. Este o soluție care se adaptează la locații mari sau mici, mult mai ușor decât în cazul cafenelelor sau cantinelor. De asemenea, dimensiunile se pot modifica și adapta, fiind o soluție care se poate dezvolta odată cu dezvoltarea companiei.

Deservește o gamă mai largă de locații. Spre deosebire de cafenele, care necesită câteva zeci de angajați, o micro-piață poate avea succes cu câțiva angajați. Este o opțiune mult mai flexibilă cu privire la ce tip de plată este disponibilă, inclusiv de la kioskuri independente până la plăți realizate pe tablete care pot fi plasate pe un mic raft de pe aparatul frigorific. Micro-piețele funcționează, de asemenea, într-o gamă largă de firme, de la fabrici la birouri.

Presupune mai puține costuri directe. Cantinele necesită o serie de costuri suplimentare în avans, inclusiv grătare, stații de spălare, dispozitive de înregistrare a temperaturii alimentelor, aparate frigorifice, etc. Micro-piețele sunt mult mai simple, cu un cost relativ scăzut al echipamentelor care trebuie procurate în prealabil. O micro-piață necesită câteva aparate frigorifice, rafturi, un kiosk și conexiune la internet. Orice elemente suplimentare pot fi convenite cu proprietarul locației și achiziționate de acesta pentru a adăuga acea experiență pozitivă a angajaților pe care doresc să o creeze în acel spațiu.

Oferă costuri echilibrate. Cu toate că mâncarea proaspătă este o componentă esențială atât a cantinelor, cât și a micro-piețelor, cantinele se bazează mai mult pe ofertele alimentare. Alimentele înseamnă deșeuri și o marjă mai mică de profit. Pe de altă parte, micro-piețele permit operatorilor să furnizeze un mix eficient de opțiuni alimentare și produse ambalate, cum ar fi produsele pentru micul dejun și gustările. Micro-piețele pot include și opțiuni necomestibile solicitate de angajați, cum ar fi aparate electronice mici sau încărcătoare pentru telefoanele inteligente.

Permite achiziționarea în vrac/angro. Deoarece micro-piețele folosesc atât de multe produse preambalate care pot fi utilizate în vending și pe alte piețe, ele măresc volumul de articole comandate de operatori, permițându-le să obțină prețuri mai bune de la furnizori. Un bun manager de achiziții poate, de asemenea, profita de oferte speciale și reduceri. Acest lucru poate permite operatorilor de micro-piețe să lege produsele cu prețuri mai bune de promoții organizate la fața locului, care vor stimula vânzările în fiecare locație.

Nu este nevoie de personal suplimentar în locație. O cafenea sau o cantină înseamnă că personalul trebuie să fie prezent în locație. De la bucătari până la personalul de la casă, sunt mai multe persoane de angajat, instruit și gestionat. În mod comparativ, o micro-piață necesită un șofer de traseu și personal de asistență, oameni care sunt angajați oricum în cadrul unei operațiuni. Nu este nevoie de personal pentru a o menține deschisă și totuși o micro-piață oferă clienților săi mai multe ore de funcționare, ceea ce le conferă un beneficiu util, iar operatorilor mai mulți bani în portofel.

Avantajul atât al clienților, cât și al operatorilor

Include eforturi de marketing susținute. Consumatorii adoră ofertele, mai ales atunci când produsul care le place este la ofertă. Având în vedere noile caracteristici adăugate de operatorii de micro-piețe, promoțiile, ofertele speciale și programele de loialitate sunt mai ușor de gestionat ca oricând. Multe micro-piețe au programe integrate pe care operatorii le pot porni sau opri când doresc. Altele au relații speciale cu furnizorii pentru parteneriate excelente. În orice caz, micro-piețele fac marketingul să fie mai ușor și mai atrăgător prin aplicațiile orientate către clienți și ecranele tactile interactive.

Avantajul companiilor

Compania scapă de cheltuiala cu masa angajaților. Oferirea de alimente și băuturi angajaților reprezintă un avantaj important pentru companiile care doresc să atragă și să păstreze personal de bună calitate. Cu toate acestea, în ceea ce privește bugetele alocate alimentelor, rentabilitatea investițiilor  poate fi dificil de dovedit pentru anumite domenii. Pensionarea factorilor de decizie din sectorul alimentar/aprovizionare/administrativ sau un climat nesigur din cadrul corporației poate afecta serviciile aferente cafenelelor, cantinelor și serviciilor de oficiu. Noul responsabil sau noul consiliu de administrație ar putea fi de părere că acei bani ar trebui cheltuiți în altă parte. Pe de altă parte, deoarece cheltuielile de capital aferente locației pentru o micro-piață sunt zero, aceasta este mai puțin afectată de bugete și de deciziile directorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*