Știu, restaurarea unui aparat de vending la noi, în România, poate părea o glumă, dar mă gândesc că au trecut în jur de 30 de ani de când cu Revoluția și poate, cine știe, nu peste mult timp vom discuta și la noi de restaurări de aparate de vending. Da, este drept, nu avem comorile pe care le au americanii, dar în timp unele automate mai vechi de la noi vor avea valoare dacă vom ști cum să le restaurăm.

Restaurarea unui automat Coca-Cola

Ediția aceasta vă propun să aflăm câteva dintre secretele unei restaurări a unui aparat de vending Coca-Cola. Achiziția și restaurarea unui aparat de vending vechi Coca-Cola pot fi activități interesante, dar dificile. Există numeroase etape și cheltuieli legate de restaurarea aparatelor de vending de băuturi răcoritoare. Un automat de vending poate arăta ca și cum este în stare bună privind din exterior, dar odată ce cabinetul este desfăcut și toate piesele sunt îndepărtate, puteți găsi multă rugină și părți deteriorate.

Mecanica, vopsirea, recondiționarea și cunoștințele legate de instrumente și piese sunt toate abilități necesare pentru restaurarea unui aparat de vending vechi Coca-Cola. Multe ateliere de restaurare profesionale recomandă ca munca specializată să fie efectuată de un profesionist în acel domeniu.

Demontarea și sablarea

Demontați aparatul de vending Coca-Cola până ajungeți la cabinet și împărțiți piesele scoase din aparat în grămezi pe baza finisajului. De exemplu, piesele cromate, piesele zincate, etc. Utilizați instrumentele necesare din setul dumneavoastră de scule pentru a demonta aparatul. Comandați orice piesă care trebuie înlocuită din catalogul pieselor.

Cereți unui profesionist să sableze aparatul pentru a îndepărta vopseaua veche și rugina, asigurându-vă că tehnica utilizată este suficient de blândă încât să nu dăuneze metalului.

Trimiteți piesele celor specializați în aceste domenii. De exemplu, majoritatea profesioniștilor recomandă ca piesele mecanismului aferent monedelor care necesită restaurarea cromării să fie trimise pentru cromare personalizată. De asemenea, piesele din oțel inoxidabil și zincate trebuie trimise pentru a li se restaura detaliile.

Revopsirea și recablarea

Angajați un profesionist pentru acoperirea cu pudră și coacerea la cuptor a tuturor pieselor necesare, cum ar fi ansamblul cabinetului aparatului de vending. Angajați un vopsitor profesionist pentru a realiza toate lucrările de vopsire.

Dezasamblați unitatea de răcire. Curățați-o bine și lustruiți-o. Revopsiți și recablați unitatea. Trimiteți mecanismul aferent monedelor unui atelier specializat în repararea aparatelor de vending pentru curățare și restaurare. Izolați interiorul cabinetului pentru o protecție suplimentară împotriva ruginii. Instalați noile dispozitive de nivelare a picioarelor și izolația.

Reasamblarea componentelor

Reasamblați aparatul de vending Coca-Cola. Restauratorii profesioniști recomandă utilizarea materialelor noi, a sticlei noi, a balasturilor noi, etc. pentru a prelungi durata de viață a aparatului. Angajați un artist profesionist pentru a picta literele și grafica superbă de pe exteriorul aparatului. Aplicați noi decalcomanii care au fost pe modelul original. Aplicați decalcomanii atât pe exterior, cât și pe interior, cum ar fi decalcomaniile pentru logo-uri și etichetele de avertizare necesare.

Articole necesare:

  • Catalogul pieselor
  • Set de scule
  • Bani
  • Acces la Internet
  • Computer

Sfat

Ultimul strat de vopsea ar trebui să fie Dupont Enamel, care a fost inițial utilizată de fabrică. Pictați literele ușor, cu o pensulă subțire, pentru a evita elementele grosiere. Utilizați internetul pentru a găsi magazinele profesionale care vă vor ajuta să găsiți toate elementele necesare finalizării proiectului de restaurare.

Avertisment

Înlocuirea unității de răcire cu una modernă va face ca aparatul să nu mai aibă greutatea corespunzătoare și ar putea crea un pericol de răsturnare din cauza pierderii echilibrului. Respectați toate procedurile de siguranță enumerate pe etichete atunci când utilizați diverse substanțe chimice, vopsele și scule electrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*