De multe ori am vorbit de NFC la nivel tehnic, mai puțin uman, adică poate nu am reușit să scoatem în evidență adevărata sa putere, forța care-l face un instrument puternic. Acum ne-am propus să scoatem în evidență prin diverse exemple cum ajută oamenii să aibă o viață mai bună. De multe ori nici nu știm că NFC este acolo și ne creează facilități.

Să ne reamintim ce este NFC. Near Field Communication este o metodă wireless de transfer de date care detectează și apoi activează tehnologia din proximitatea imediată pentru a comunica fără a fi necesară o conexiune la internet. Este simplă și rapidă.

Cum funcționează NFC?

Tehnologia este extrem de simplă și este dezvoltată din tehnologia de identificare a frecvențelor radio (RFID). Un cip NFC operează ca o parte a unei legături wireless. Odată ce este activat de către un alt cip, cantități mici de date pot fi transferate între două dispozitive atunci când sunt ținute la câțiva centimetri distanță unul față de celălalt.

Nici un cod de legătură nu este necesar pentru a crea conexiunea, iar pentru că utilizează cipuri care funcționează cu cantități foarte mici de energie (sau în mod pasiv, folosind și mai puțin), este mult mai eficient din punct de vedere energetic decât alte tipuri de comunicare wireless.

În esență, NFC acționează pentru a ne identifica prin activarea cardurilor și dispozitivelor noastre (și deci, a conturilor noastre bancare și alte informații personale).

Donația este mai rapidă și mai ușoară ca oricând

Viteza la care tehnologia NFC poate procesa donațiile a înlocuit timpul și birocrația necesară activităților de caritate pentru a facilita plăți directe. Până de curând nu aveam la dispoziție decât numerarul și poate plata cu cardul, însă acum dacă instalezi niște puncte de plată fără contact în locurile dorite, oamenii vor putea să facă donații  o sumă fixă și chiar dacă nu au numerar la ei.

„Câinii de mângâiat” s-au dovedit a fi populari în UK

Numeroase organizații de caritate au adoptat noi metode de a primi donații prin plăți fără contact, iar asociația pentru animale Blue Cross din Marea Britanie, de exemplu, a inițiat proiectul „Câini de mângâiat”, un plan care invită donatorii să mângâie un câine ce poartă o haină care poate înregistra donații efectuate cu telefonul mobil. Interesant, nu? Și interactiv, cu o mână mângâi și cu alta plătești.

Ferestre interactive

Fundația Cancer Research din Marea Britanie a creat un parteneriat cu Elavon, furnizorul american de plăți la nivel global pentru o campanie multi-fațetată de donații fără contact care prevede că cei care cumpără diverse produse să aibă și posibilitatea să doneze atingând dispozitivul lor fără contact din dreptul geamului unuia dintre cele patru agenții ale lor.

Donații în gări

În cadrul unui alt plan care utilizează ecrane interactive, donatorii fundației caritabile Une Jonquille pour Curie din Franța au putut să cumpere anul acesta o narcisă sau o broșă atingând cardurile lor contactless de ecrane publicitare special adaptate din gara Saint-Lazare din Paris.

Donații pentru veterani prin intermediul mall-ului

În Australia, cumpărătorii pot să își atingă cardurile bancare de ecrane pentru a dona grupului ce susține veteranii, Walking Wounded. Campania națională de donare a instalat ecrane în centre comerciale din Chatswood Chase, Indooroopilly, Chadstone, Myer Centre și Garden City Booragoon.

Biserica Angliei introduce tranzacțiile fără numerar în cadrul congregațiilor sale

Biserica Angliei a anunțat de curând că va face disponibile plățile contactless, via un terminal virtual și prin intermediul mesajelor de pe mobil peste tot în Anglia, în încercarea de a face tranzacțiile mai rapide și mai facile pentru congregațiile sale. Într-o eră ce continuă să devină din ce în ce mai lipsită de numerar, bisericile oferă acum opțiuni de plată fără numerar pentru evenimente, inclusiv nunți, botezuri, petreceri și concerte bisericești, precum și pentru a face donații și a rezerva bisericile și sălile.

Peste 16.000 de biserici, catedrale și locații religioase vor avea de acum acces la cititoare de carduri portabile prin intermediul portalului de achiziții al Parohiei Bisericii Angliei prin parteneriate încheiate cu SumUp și iZettle. Cititoarele vor fi utilizate pentru a face plăți contactless, sau folosind portofelele electronice Apple Pay și Google Pay. Plățile acestea să le zicem „din mers” sunt adecvate nevoilor instituțiilor religioase, luând doar un mic comision atunci când este utilizat cititorul NFC. Decizia vine după o perioadă de probă ce a început în vara lui 2017 în cadrul catedralelor și bisericilor de pe teritoriul Angliei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*