Există în țările dezvoltate din vending anumite zone ale orașelor, bine delimitată, unde diverși operatori de vending vin să își vândă produsele. De cele mai multe ori cadrul acesta organizat are și o tematică, adică se realizează cu ocazia vreunui eveniment. Ni s-a părut interesant să vă oferim o mostră din modul în care se organizează astfel de sectoare/districte de vending pe la alții, mult mai organizați ca noi. Acesta este un material care poate fi o lectură utilă mai ales pentru autoritățile locale.

În Canada există o piață în aer liber în preajma Cascadei Niagara care este organizată ca un district, zonă organizată și aprobată de primăria orașului în cauză.

De exemplu, ideea canadiană a permis oferirea unui spațiu de retail pentru 50 de operatori de vending ca într-un spațiu bine delimitat și pe o perioadă clar stabilită furnizând vizitatorilor și locuitorilor o piață în aer liber cu produse artizanale ce includ bijuteriile, obiectele de olărit, îmbrăcăminte, articole de uz casnic, produse executate manual și multe altele din partea artiștilor locali.

Această inițiativă a avut ca scop să conecteze mici oamenii de afaceri cu cei aproape opt milioane de vizitatori care vin în oraș în fiecare an.

Organizarea unei piețe în aer liber permite scoaterea în evidență a talentului și creativității artizanilor locali în timp ce li se furnizează o experiență unică de cumpărături locuitorilor și vizitatorilor.

Această idee este una care are ca scop să extindă șederea vizitatorilor și să încurajeze locuitorii să își redescopere propriul oraș.

Pentru localnici este o experiență distractivă, nouă, de cumpărături în aer liber și care le permite să se reconecteze cu o zonă care în general este privită ca sector turistic.

Dacă vrei să operezi în sectorul de vending” îți trebuie licență

Iată cum funcționează aceste „districte de vending” în America de Nord. Îți trebuie licență. Această licență este necesară pentru vânzătorii de pe trotuare sau de pe stradă cu sectoare specifice de cartier pentru afaceri. Luați legătura cu Unitatea pentru Licență și Inspecție de Vending cu privire la limitele de sector.

Iată ce include un formular de înscriere atât pentru Licența de vending, cât și pentru Licența specială.

 • Licența pentru vending este licența necesară standurilor pe roți amplasate pe trotuare în Sectoarele speciale de vending
 • Licența specială pentru vending este licența necesară comercianților din autovehicule în Sectoarele speciale de vending.

Aprobări anterioare:

 • Codul de înregistrare fiscală sau codul numeric personal
 • Contul de impozite al orașului
 • Licență pentru activități comerciale
 • Licență de vending (Se furnizează formularul pe hârtie pentru noi solicitanți de licență. Deținătorii de licențe sunt încurajați să își reînnoiască licența on-line.)

Aprobări suplimentare, dacă se vând alimente:

 • Aprobare din partea Departamentului de Sănătate Publică
 • Locație alimentară, Locație retail temporară
 • Licență pentru cântărire și măsurare (dacă este cazul)

Informații adiționale: O licență este necesară pentru orice perioadă de la o (1) zi la un (1) an. Următoarele lucruri trebuie să însoțească cererea de înscriere:

 1. O descriere fizică a solicitantului, dovadă de identitate și adresă, împreună cu două fotografii recente ale solicitantului, nu mai mici de 5 centimetri pătrați, nu mai mari de aproximativ 7 centimetri pătrați.
 2. O scurtă descriere a ceea ce se va vinde.
 3. Descrierea standului, etc.
 4. Certificat de sănătate eliberat de Departamentul de Sănătate Publică dacă vor fi vândute alimente și băuturi.

Costuri: 50 de dolari taxă de înscriere, 330 de dolari (minus taxa de înscriere) pentru licență.

Deținătorii de licențe sunt încurajați să își reînnoiască licența on-line.

Lista străzilor interzise (pentru Solicitanții de Vending)

Lista străzilor interzise conține o listă cu locații stradale desemnate de Consiliul Local care le interzice comercianților să expună, afișeze, ofere către vânzare sau să vândă orice bunuri, produse sau mărfuri sau să plaseze sau să permită plasarea oricărui stand pe trotuarele acestor străzi.

Această licență poate fi reînnoită on-line, cu o adresă de e-mail valabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*