În 1865, un profesor francez de matematică, Auguste Mouchout, a inventat primul aparat care a transformat energia solară în energie mecanică. Aparatul funcționa permițând soarelui să încălzească apa până când se transforma în abur. Preocupat fiind de dependența oamenilor de cărbune ca sursă de energie, Mouchout s-a străduit să găsească alte surse de energie. Invenția sa, un motor cu aburi care ar putea fi folosit și ca dispozitiv de răcire, este cunoscut ca primul motor cu energie solară.

Toneta de înghețată cu energie solară

V-ați gândit vreodată să faceți o legătură între înghețată și căldura soarelui? Având în vedere că toată lumea începe să meargă pe surse de energie verde, o companie olandeză producătoare de înghețată, în asociere cu o firmă din Amsterdam, a creat o tonetă de înghețată durabilă. Acest aparat menține înghețata rece cu ajutorul energiei solare. Fie că-l numim aparat de vending sau tonetă de înghețată, se bazează pe un sistem care stochează energia solară în baterii. Aceste baterii furnizează suficientă energie pentru congelator în timpul zilei, dar și noaptea, chiar și atunci când soarele nu strălucește.

Toneta de înghețată are un acoperiș cu panou fotovoltaic. Acest panou încarcă bateriile AGM eficiente și fiabile toată ziua. Ce alte caracteristici mai are? Aceste baterii pot fi încărcate peste noapte prin conectarea sistemului la o priză externă. Acoperișul aparatului de vending poate fi ridicat ori de câte ori este necesar. Poate fi și extins cu ajutorul a patru panouri telefotografice. Având în vedere că energia verde e cea mai la modă acum, această tonetă de înghețată alimentată cu energie solară poate fi alegerea tuturor celor care iubesc ecologia. Cu o formă plăcută, elegant și robust – acestea sunt cuvintele care descriu această tonetă de înghețată care este mobilă și vă poate însoți oricând și oriunde.

Aparatul de făcut gheață ISAAC cu energie solară

Aparatul de făcut gheață ISAAC cu energie solară funcționează în două moduri. În timpul zilei, energia solară este utilizată pentru a genera agent frigorific sub formă de lichid de amoniac. În timpul nopții, generatorul este răcit de un termosifon, iar gheața este formată în compartimentul vaporizatorului, deoarece amoniacul este reabsorbit în cadrul generatorului.

Aparatul de făcut gheață ISAAC cu energie solară este un ciclu intermitent de absorție a energiei solare, amoniacului și apei. ISAAC utilizează un colector solar parabolic și un design compact și eficient pentru producerea de gheață fără alimentare cu combustibil, fără electricitate și fără piese în mișcare.

Producția zilnică de gheață generată de ISAAC este de aproximativ 5 kg pe metru pătrat de colector, într-o zi însorită. Construcția aparatului de făcut gheață ISAAC cu energie solară implică doar sudură, conducte și tablă și nu conține materiale scumpe.

Caracteristicile aparatului ISAAC care îl fac deosebit de adecvat pentru furnizarea de refrigerare comunităților din zonele rurale neelectrificate sunt:

  • Este alimentat termic cu energie solară, evitând combustibilul diesel scump sau energia fotovoltaică
  • Construcția cu costuri reduse necesită doar lucrări de sudură, conducte și tablă
  • Întreținere foarte scăzută
  • Cantitatea de gheață este suficientă pentru micile întreprinderi, menținând în același timp durabilitatea în medii fragile sau poate oferi servicii de refrigerare la domiciliu cu costuri reduse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*