Ce este important să obții de la un furnizor de cafea? Un gust bun al cafelei, cel pe care ți-l dorești, să ai parte de un partener serios și cu expertiză, iar Rose Caffe însumează într-un mix perfect toate aceste lucruri. Vă invităm să aflați în cele ce urmează totul despre obținerea unei cafele de calitate.

Gustul cafelei de la Rose Caffe

Gustul cafelei este cel mai important lucru, iar Rose Caffe prin acest lucru iese în evidentă, prin obținerea unei cafele personalizate și în trend cu gusturile actuale ale consumatorilor. Iată, de exemplu, că în acest moment lumea dorește un gust mai acru al cafelei, cu o prăjire mai ușoară. Evident Rose Caffe poate să realizeze cu ajutorul echipamentelor sale orice gust dorește clientul. Chiar dacă firma arădeană poate să vă ofere ajutorul prin intermediul partenerilor săi pentru a realiza absolut totul legat de realizarea propriului brand, în rest tot ceea ce ține de cafea vă oferă Rose Caffe la cele mai înalte standarde, și asta nu doar prin procesul tehnologic extrem de modern și automatizat, ci mai ales prin echipa de oameni de aici, fiind o afacere de familie cei de la Rose Caffe se implică total în obținerea satisfacției totale a clientului.

Un alt mare avantaj este personalizarea cafelei dumneavoastră la costuri mult mai mici față de fabricile mari pentru că aparatura cu care se prăjește cafeaua poate procesa și cantități mici.

Succesul este obținut pas cu pas

Mărci proprii produse la Arad se vând în rețele de cafenele din mall-uri sau din centrele orașelor, și  rivalizează cu mărci consacrate. Pe de altă parte, brandul Rose Caffe este prezent cu succes în magazinele Selgros.

Fabrica Rose Caffe este dotată cu echipamente foarte performante care îi asigură procesul de producție și ambalare în mod automat aproape în totalitate. “Unii în piață prăjesc 200 de kg de cafea în cuptoare industriale (cu arzător) de 15.000 de dolari, în timp ce noi prăjim 40 de kg de cafea în cuptoare cu aer cald de 150.000 de euro!”, declară proprietarul lui Rose Caffe, domnul Stelian Malita.

Așadar, calitatea produsului lor stă în tehnologia performantă utilizată în obținerea cafelei și grija deosebită față de client.

Ce înseamnă să prăjești cafeaua cu aer cald? Care este diferența față de metoda clasică?

Este o prăjire asistată de calculator, complet automatizată oferindu-ți posibilitatea să efectuezi modificări ale temperaturii sau alte reglaje oricând dorești. Pe un cuptor industrial cu flacără cafeaua poate fi distrusă în câteva secunde dacă nu ești atent. O cafea bună iese nu numai dacă ai ingrediente bune, ci și dacă ai pe cineva bun care să-ți pregătească cafeaua, un “bucătar” bun. E aceeași situație ca la un restaurant, același preparat realizat de doi chefi diferiți poate avea gust diferit datorită metodei de preparare și a modalităților diferite de realizare. Spre exemplu, la Rose Caffe, specialiștii de aici pot obține gusturi diferite din același mixaj de cafea!

De ce este important să păstrăm cafeaua în silozuri după procesul de prăjire

Rose Caffe păstrează cafeaua după prăjire în silozuri speciale între 2 și 5 zile. Cafeaua iese din cuptor la 200 de grade Celsius și emană dioxid de carbon permanent. Cafeaua putând respira în voie în locurile special pregătite de producător și unde se realizează o ventilație cu aer rece conformă cu standardele companiei. În felul acesta cafeaua primește înainte de împachetare un anumit luciu, plăcut la vedere. Așadar, dacă o cafea urmează toți acești pași, amintiți mai sus, și dacă a “respirat” bine în silozuri 4-5 zile, nici nu mai are nevoie de acel ambalaj cu supapă, pentru că nu se mai umflă cafeaua și atunci putem folosi supapa respectivă doar ca să simțim mirosul de cafea.

Marca proprie de cafea

Multă lume se întreabă ce înseamnă un brand propriu de cafea? Ei bine, brandul propriu reprezintă o marcă înregistrată, protejată, o cafea în care ai investit protecție și marketing, proprietarul mărcii putând să poziționeze propriul brand în piață la prețul pe care și-l dorește, iar în cazul operatorilor de vending dacă acesta a găsit un mix bun, cu un reglaj corespunzător al aparatului, aceștia sunt protejați total, nemaiputând fi copiați.

Rose Caffe oferă multe astfel de soluții de producere a unei cafele sub un brand propriu, protejat, targetând de obicei firme care promovează aceste branduri în lanțuri de cafenele sau către acele firme care oferă pachete de cadouri de sărbători (Paște, Crăciun, diverse aniversări) altor companii mari, în special corporații, aceștia la rândul lor dăruindu-le clienților lor și angajaților proprii.

Viitor

Într-un viitor ușor mai îndepărtat Rose Caffe va ajunge probabil să opereze propriile aparate de vending cu cafeaua obținută în propria prăjitorie, însă acest lucru se va întâmpla peste câțiva ani, atunci când va fi momentul potrivit.

Concluzie

Pentru a obține o cafea de calitate trebuie să ai un mix bun de cafea, tipul de prăjire folosit să fie cel potrivit pentru ceea ce dorești să obții și să ai expertiza necesară, lucru pe care-l obții doar după ani de experiență în domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*