Legătura dintre productivitate, scăderea absenteismului la birou și ce tip de mâncare consumi la birou este una foarte puternică. Companiile au început să caute soluții pentru a îmbunătății sănătatea și eficiența angajaților lor astfel încât în cele 8-10 ore petrecute la birou angajatul să dea maximum din ceea ce poate. Acest material trebuie citit în egală măsură de operatorii de vending, dar și de cei care le folosesc serviciile: firmele.

Pentru majoritatea companiilor crearea unui mediu de lucru pozitiv pentru angajații lor este o prioritate. Acest lucru se poate realiza sub forma unor activități de team building, feedback pozitiv, stimulente de productivitate și planuri de sănătate la birou, printre altele. Un aparat de vending sănătos la birou este una dintre cele mai ușoare modalități de a îmbunătăți orice loc de muncă. Vendingul sănătos la birou oferă opțiuni ușoare, convenabile și accesibile și ați putea fi surprinși să aflați că nu numai angajații au de câștigat de pe urma acestui lucru.

Iată patru avantaje ale vendingului sănătos la birou:

1. Acces convenabil la opțiuni mai sănătoase

Aparatele de vending sunt încărcate cu o gamă largă de gustări, băuturi și mese mai sănătoase. Se poate adăuga și un furnizor opțional, oferind opțiunea adăugată de a mânca un prânz cald și sănătos, fără a fi nevoie să ieșiți. Acest lucru le oferă angajaților un acces ușor la alegeri alimentare mai sănătoase, care să poată susține obiectivele lor personale de sănătate, precum și să reducă stresul de a ieși pentru a lua prânzul atunci când au un termen de predare.

2. Creșterea productivității

Când angajații sunt mulțumiți, sunt mai productivi. Iar când sunt sănătoși, au nevoie de mai puțin concediu medical din cauza problemelor de sănătate. Un studiu recent a arătat că angajații care mănâncă sănătos pe parcursul zilei au cu 25% mai multe șanse să aibă performanțe mai bune la birou, iar Societatea Managerilor de Resurse Umane (SHRM) raportează că sănătatea angajaților are un impact direct asupra performanței și participării la locul de muncă. Un alt avantaj pentru productivitate pe care îl oferă vendingul sănătos la birou este că aparatele de vending sunt deținute și exploatate la nivel local. Asta înseamnă că nu-l trimiteți pe managerul biroului sau pe asistentul executiv să cumpere gustări și să facă provizii în camera pentru luat pauze. Angajații se pot concentra pe ceea ce trebuie: pe munca lor.

3. Îmbunătățirea satisfacției angajaților

Un angajat sănătos este un angajat mulțumit. Atunci când un angajator se asigură că nevoile de bază ale personalului sunt ușor accesibile, acest lucru poate ridica moralul angajaților. Salariații se simt îngrijiți la nivel personal și simt că sunt susținuți în îndeplinirea scopurilor lor, atât cele personale, cât și cele profesionale.

4. Promovarea stării de bine la birou

Sănătatea și starea de bine a personalului dvs. pot influența succesul afacerii voastre prin creșterea productivității și reducerea absenteismului. Cu toate acestea, nu doar zilele nelucrate vă pot încetini activitatea. Contează și eficiența cu care angajații voștri își desfășoară activitatea, iar performanța poate fi atribuită nivelurilor de energie și sănătății generale. Alegerile mai sănătoase în timpul zilei de lucru pot avea o influență pozitivă asupra productivității, performanței, dispoziției și moralului.

Angajații care mănâncă mese sănătoase au în mod regulat performanțe mai bune și lipsesc mai puțin de la birou

Angajații care mănâncă mese sănătoase au în mod regulat performanțe mai bune și lipsesc mai puțin de la birou, conform cercetărilor efectuate de Organizația de Cercetare pentru Îmbunătățirea Sănătății (HERO), Universitatea Brigham Young și Centrul pentru Cercetarea Sănătății de la Healthways.

Angajații care au mâncat sănătos toată ziua au avut cu 25% mai multe șanse de a avea performanțe mai bune la birou, iar cei care au consumat 5 sau mai multe porții de fructe și legume de cel puțin 4 ori pe săptămână au avut cu 20% mai multe șanse de a fi mai productivi.

În plus, angajații care făceau mișcare cel puțin 30 de minute, de 3 ori pe săptămână, au avut cu 15% mai multe șanse de a avea performanțe mai ridicate la birou. În ansamblu, absenteismul a fost cu 27% mai scăzut în cazul acelor angajați care au mâncat sănătos și au făcut mișcare în mod regulat, iar performanțele acestora la birou au fost cu 11% mai mari decât în cazul angajaților care erau obezi, a constatat studiul.

Angajații supraponderali au avut performanțe scăzute la birou și absenteism mai ridicat, comparativ cu acei angajați care suferă de depresie și alte boli sau afecțiuni cronice.

Faptul că experții au descoperit o legătură între sănătatea, performanța și productivitatea angajaților stimulează angajatorii să ofere angajaților programe de gestionare a sănătății cuprinzătoare, bazate pe informații documentate.

Din ce în ce mai mulți angajatori definesc starea de bine individuală prin performanța și productivitatea angajaților lor.

Starea de bine este tot mai recunoscută ca fiind un lucru important atât pentru calitatea vieții oamenilor, cât și pentru starea financiară a firmelor sau a țărilor unde aceștia lucrează.

Starea de bine poate fi un barometru important a succesului unei afaceri, prin relația sa demonstrată cu absența angajaților și cu performanța la birou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*