Asociația Europeană de Vending și Servicii de Cafea (EVA) a publicat ultimul său raport cu privire la Vending și OCS în Europa.


Noul raport publicat oferă cea mai recentă analiză detaliată a industriei de vending și servicii legate de cafea pentru birou (OCS) din Europa și dezvăluie tendințele actuale observate în întreaga Europă.

Per total, raportul – bazat pe datele din 2017 – consolidează tendința observată de-a lungul ultimilor ani, anume că piața de vending ca un întreg continuă să crească, iar creșterea devine tot mai constantă. Într-adevăr, venitul anual total a crescut la 15,87 miliarde de euro – o creștere de 3,3% comparativ cu anul trecut, în timp ce numărul de aparate de vending din teren a crescut cu 1,6% la 4,07 milioane.

Raportul încorporează data înregistrate pe o perioadă de zece ani și dezvăluie informații precum cifra de afaceri de vending, volumele de vânzări și din teren (vendomate) în țările acoperite de studiu, precum și o detaliere a alcătuirii raportului privind aparatele de vending – pentru acest raport nou, categoriile de aparate au fost redefinite pentru a oferi mai multă claritate și detalii cu privire la segmentele de răcoritoare, gustări și alimente. Raportul mai furnizează și aspecte legate de tendințele legislative cheie care au un impact asupra industriei precum „Fiscalizarea”, taxa pe zahăr și reglementarea vending-ului în spitale și școli.

Alte aspecte interesante dezvăluite de acest nou raport includ următoarele informații:

  • Există în medie în jur de 190 de europeni la fiecare automat de vending, dar numărul variază dramatic de la 60 persoane / aparat în Olanda la 1.920 per aparat de vending în Turcia;

•          Peste 80% din automatele de vending din Europa sunt situate la locul de muncă;

  • Polonia și Rusia au înregistrat cele mai mari creșteri pe piață – creșteri impresionante în materie de vânzări: de 7,8% și respectiv 5,7% în ultimii 5 ani.
  • Comercianții vând produse la prețuri mai mari pe majoritatea piețelor, în special în ceea ce privește băuturile calde; dovada calității mai înalte a aparatelor de vending care folosesc boabe de cafea proaspăt râjnite la pahare, care sunt adesea pahare din carton, de o calitate superioară.
  • Plățile fără numerar câștigă teren odată cu creșterea numărului de plăți cu cardul contactless și a plăților cu telefonul mobil.

Aceasta este cea de-a 6-a ediție a Raportului de Piață privind Industria de Vending furnizat de EVA și constă într-un rezumat cu privire la Europa, oferind o privire de ansamblu asupra a 22 de țări, precum și rapoarte individuale, separate și detaliate pentru piețele naționale.

Membrii EVA au acces liber și complet atât la Rezumatul cu privire la Europa, cât și la profilurile fiecărei țări și le pot solicita direct prin intermediul secretariatului EVA.

Orice persoană interesată să achiziționeze sau să obțină raportul poate vizita site-ul EVA pentru mai multe informații:

http://www.vending-europe.eu

Despre Asociația Europeană de Vending

Asociația Europeană de Vending (EVA) este o organizație non-profit înființată și cu sediul la Bruxelles, din anul 1994. Aceasta reprezintă interesele industriei de vending și ale serviciului european de cafea (OCS), în relația cu instituțiile europene și alte autorități sau organisme relevante. Membrii săi includ asociații naționale și societăți individuale din întreaga Europă. EVA reprezintă toate segmentele industriei de vending, de servicii de cafea și de distribuire de apă: producători de aparate și componente, furnizori de materii prime (cafea, ingrediente, gustări, băuturi reci, pahare etc.) și operatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*