Berg Insight, furnizorul de cercetare de piață IoT, a lansat un nou raport de piață care acoperă piața aparatelor de vending conectate. Baza de aparate de vending instalate la nivel mondial și conectate la internet a ajuns la aproximativ de 2,6 milioane de unități în 2017.

Primele soluții pentru includerea conectivității în rândul aparatelor de vending au devenit disponibile comercial acum mai bine de două decenii. Cu toate acestea, a durat ani de zile până tehnologia a reușit să stârnească interesul operatorilor de vending mainstream. Berg Insight estimează că aproape 16% din numărul global de 16 milioane de aparate de vending sunt conectate la internet. Piața a câștigat teren în ultimii ani deoarece operatorii de vending au început să implementeze soluții la o scară mai largă. Cererea pentru plăți fără numerar a fost, până în prezent, cel mai important impuls. Cu toate acestea, se anticipează că telemetria va avea un efect transformațional asupra industriei de vending având în vedere că aceste soluții permit operatorilor de vending să își îmbunătățească semnificativ eficiența operațională.

Din cele 2,6 milioane de unități estimate a fi conectate la internet până anul trecut America de Nord reprezintă cea mai mare cotă, de aproximativ 1,3 milioane de aparate de acest fel, în timp ce numărul vendomatelor de pe piața europeană este de 0,6 milioane. Numărul aparatelor de vending conectate la internet în alte părți ale lumii a ajuns la un total de aproximativ 0,7 milioane de unități la sfârșitul anului 2017, în special în Japonia și Australia. Berg Insight preconizează că numărul aparatelor de vending conectate la nivel mondial va trece la o rată de creștere anuală totală de 16,2%, ajungând la 5,4 milioane de unități în 2022. În consecință, rata de penetrare globală va ajunge la 32,2% la sfârșitul perioadei de prognoză.

Piața mondială a soluțiilor de vending conectate este deservită de o varietate de jucători. Mulți furnizori de vârf sunt companii specializate în tehnologie. De exemplu, USA Technologies a achiziționat Cantaloupe Systems la finele lui 2017, această companie fiind considerată în mod clar ca fiind cel mai mare furnizor în materie. Alți furnizori de tehnologie care merită menționați sunt Ingenico Group, Nayax și Televend (INTIS). Numeroși producători de aparate de vending sunt și ei activi în spațiul vending-ului conectat, fie în mod direct prin dezvoltarea soluțiilor proprii in-house, fie prin intermediul parteneriatelor încheiate cu furnizori de soluții de telemetrie de vending și plăți fără numerar. Crane deține una din pozițiile de top din perspectivă globală prin intermediul Crane Connectivity Solutions cu un număr total de 400.000 de aparate conectate.

Despre Berg Insight

Berg Insight este o companie suedeză înființată în anul 2004 și care este specializată în cercetări de piață pe zona M2M/IoT cum ar fi management de flote auto, telemetrie, case “deștepte” sau sănătate.

Berg Insight oferă numeroase cercetări de piață personalizate, previziuni detaliate și servicii de consultanță. Au 900 de clienți în 70 de țări pe 6 continente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*