TOMRA, un furnizor de top de tehnologie pentru sporirea productivității resurselor, se pregătește de o creștere fără precedent a resurselor sale umane prin angajarea a 1000-2000 de noi angajați la nivel global pe o perioadă de 5 ani. Aceste poziții vor fi împărțite între ambele părți ale companiei, TOMRA Collection Solutions și TOMRA Sorting Solutions. „Piața se schimbă și observăm mereu cum țările implementează scheme pentru depozitare în containere într-un ritm nemaivăzut până acum,” a spus Harald Henriksen, Președintele TOMRA Collection Solutions (TCS), partea din companie care lucrează la soluțiile de reverse vending pentru sistemele de returnare a depozitelor în containere.

„Avem un potențial enorm de a securiza o lume mai durabilă pentru generațiile următoare. Avem mult de muncă și astfel trebuie să creștem numărul angajaților noștri.”

În mai 2018, Comisia Europeană a propus noi reguli la nivelul UE, conform cărora statele membre vor fi obligate să colecteze 90% din sticlele de plastic de unică folosință până în 2025, prin scheme de depozitare în containere, un mijloc propus pentru atingerea scopului. În decembrie 2017, ONU a cerut, de asemenea, scheme pentru depozitarea în containere, într-o rezoluție pentru încetinirea creșterii alarmante a poluării marine.

UE și ONU au lansat doar două dintre directivele recente care încearcă să reducă nivelurile de plastic în continuă creștere, plastic aruncat pe uscat sau în oceane. Scoția implementează propria schemă de returnare, și Anglia a dat și ea undă verde.

Din cele 110.000 de aparate de reverse vending la nivel global, 82.000 sunt aparate TOMRA. În prezent, acestea sunt răspândite pe 60 de piețe, iar numărul de țări care lansează propriile sisteme de containere pentru depozitare va crește.

„TOMRA trebuie să se pregătească pentru această creștere puternică pentru a putea menține cota de piață, de aceea căutăm angajați talentați care au capacitatea de a gândi în ritm cu o industrie rapidă, dinamică,” adaugă Githa Trapnes, directorul de Resurse Umane de la TOMRA.

„Oamenii de la TOMRA reprezintă cel mai important atu și cheia securizării poziției noastre în cadrul unei piețe în curs de extindere. Angajații noștri sunt motivul pentru care TOMRA continuă să fie liderul de piață în materie de inovații tehnologice.”

Noile poziții din compania TOMRA Collection Solutions vor fi în mai multe domenii, inclusiv marketing și comunicare, cercetare și dezvoltare, management de produs, management de produs tehnic, experți în produse, conturi cheie, project management, tehnicieni de service, operațiuni, vânzări, dezvoltarea afacerii, finanțe, resurse umane și IT.

Sunt 50.000 de instalații de reverse vending TOMRA conectate la nivel global. TOMRA caută să utilizeze datele din timp real primite de la aceste aparate pentru a extinde și dezvolta pachete de valoare adăugată, precum servicii cu clienții îmbunătățite și o experiență de reciclare mai interesantă pentru utilizatorii finali.

Până la 50 de noi poziții vor fi la sediul TOMRA din Norvegia; cu toate acestea, sute de persoane vor fi recrutate pe piețele din SUA, piețele emergente (ca Australia și Regatul Unit), precum și potențiale piețe noi globale.

Sursa: tomra.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*