Batoane proteice din greieri, gândaci unicorn crocanți și tarantule la conservă. Un aparat de vending din Japonia care vinde gustări pe bază de insecte nu doar că schimbă percepții asupra produselor alimentare, ci și crește gradul de conștientizare a problemelor de mediu, a relatat ziarul nipon Yomiuri Shimbun.

Instalat în luna noiembrie a anului trecut în cartierul Chuo din sudul prefecturii japoneze Kumamoto, neobișnuitul vendomat este creația lui Toshiyuki Tomoda, în vârstă de 34 de ani, care este proprietarul unui magazin de baloane din oraș. Domnul Tomoda a început să fie interesat de practica de a mânca insecte în urma discuțiilor cu prietenii săi pe marginea crizei de produse alimentare și a problemele de mediu.

A lansat vendomatul în noiembrie anul trecut pentru a vinde gustări pe bază de insecte. Sunt disponibile în jur de 10 astfel de gustări. Cea mai ieftină este un baton proteic ce conține greieri pudră și costă 700 de yeni (8,75 dolari). Conservele de tarantulă se vând cu 1.900 de yeni fiecare. Cei mai populari sunt greierii cu sare, un pachet costând 1.300 de yeni.

Vendomatul este alimentat de Takeo LLC, o companie cu sediul în Tokyo, ce produce și vinde gustări pe bază de insecte. Aproximativ 500 de articole au fost cumpărate de la aparatul de vending în prima lună de funcționare, scria Yomiuri, iar stocurile se epuizează adesea pe fondul interesului crescut de a mânca gândaci ca modalitate de a ajuta la rezolvarea crizei de alimente.

Domnul Tomoda a asemănat aroma greierilor cu cea a creveților și a altor crustacee. „Sunt delicioși cu maioneză și pudră de piper cayenne ichimi-togarashi”, spune el.

„Sper ca aparatul să ofere oamenilor o ocazie de a reanaliza importanța alimentelor în această epocă a goanei după alimente.”

Sursa: straitstimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*