Locuitorii orașului Atena și turiștii pot cumpăra acum produse de canabis de la un aparat de vending care a fost instalat la începutul acestei săptămâni în centrul capitalei grecești. Aparatul, care este văzut de unii observatori din industrie ca o parte potențial importantă a viitorului comerțului cu amănuntul de marijuana – este asemănător automatelor de băuturi răcoritoare și alimente. Noul aparat de vending, primul de acest fel, este situat pe bulevardul Panepistimou.

Aparatul aparține de Hempoil, primul magazin oficial de produse pe bază de Cannabidiol (CBD) din Grecia, care intenționează să instaleze, în curând, la Salonic, un al doilea vendomat de acest gen.

Cannabidiolul este un compus de canabis despre care producătorii susțin că oferă beneficii medicale semnificative, dar care nu îi face pe consumatori să se simtă „drogați”. Grecia a legalizat canabisul pentru uz medical în 2017, iar în martie 2018 a ridicat o interdicție privind creșterea și producerea marijuanei, în speranța de a atrage investiții străine în acest sector. Construcția de noi instalații pentru cultivarea marijuanei este în curs de desfășurare în mai multe locații din Grecia, iar producția industrială și medicală de canabis poate începe încă de la sfârșitul anului 2019.

Sursa: greece.greekreporter.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*