Mai sunt 2 luni până când a 6-a ediție a expoziției de vending de la București, Vending Expo, își va deschide porțile. Ne-am gândit că ar fi important să vă reamintim principalele 5 motive pentru care nu ar trebui să mai stați pe gânduri și să veniți în număr cât mai mare la cel mai important eveniment expozițional dedicat întâlnirilor și prezentărilor de produse și servicii dedicate vendingului ce vor avea loc în perioada 28-30 Mai la complexul expozițional Romexpo.

  1. Noutăți. Unul din cele mai importante lucruri pe care dorim să le vedem când mergem la o expoziție este să luăm contact cu ultimele noutăți în materie. Fie că vorbim de aparate de vending noi, sau de produse de refil noi (cafea, ciocolată, lapte și alte produse), fie că vorbim de diverse servicii oferite operatorilor pentru o mai bună administrare a business-urilor lor, cu toții ne dorim să găsim la Vending Expo lucruri noi, și cu siguranță le vom găsi. Pe lângă faptul că expoziția se desfășoară o dată la 2 ani, suficient timp ca să vii cu tot ce ai mai bun în firmă, acum este prilejul să-ți etalezi produsele și serviciile care te definesc (te diferențiază) ca firmă de ceilalți.
  2. Întâlniri. La Vending Expo 2019 vei întâlni mulți oameni. Va fi un loc de întâlnire pentru toată industria timp de 3 zile. Cel puțin cu 2-3 săptămâni înainte de acest eveniment le vei spune partenerilor tăi de afaceri: “ne vedem la Vending Expo…”. Ar fi bine să vă faceți o agendă a întâlnirilor de care să vă țineți. Asta va transmite celor cu care lucrați mesajul clar că sunteți o firmă serioasă, care-și respectă fiecare interlocutor. E neplăcut ca cineva să te deranjeze în timpul unei întâlniri de afaceri care se poate dovedi importantă mai ales că atunci vei avea ocazia să arăți multe din ceea ce firma ta știe și poate să facă. Seriozitate – profesionalism – respect – contracte – bani în cont. Totul poate să depindă de o simplă întâlnire și de felul în care te organizezi.
  3. Socializarea. Ați putea spune că socializarea este tot una cu a discuta la o întâlnire, dar nu prea e așa. Să socializezi este deseori la fel de important ca o întâlnire programată, mai ales că printr-o comunicare mai informală poți avea o discuție mai prietenească cu clienții tăi sau cu potențialii clienții. Prezența la Vending Expo îți poate facilita nenumărate astfel de discuții deschise, lipsite de inhibiții, care pot concretiza dialoguri mai vechi cu parteneri din țară/străinătate care ajung mai rar în București.
  4. Tendințe și Evaluări. La Vending Expo 2019 veți avea ocazia să aflați ultimele tendințe din domeniu. Sigur, există posibilitatea ca dumneavoastră să fiți unul din trendsetteri dar lumea trebuie să afle asta, și cel mai bun prilej este acum, la expoziție. În plus, prezența la Vending Expo poate să vă ajute să știți cam pe unde vă aflați în piață, cât de bine sunteți ancorat în realitățile actuale ale domeniului sau nu. Iar asta veți putea afla prin simpla evaluare a expozanților, dar și prin posibilitatea (pe care o recomand) de a întreba pe vizitatori cam pe unde vă văd ei. Cei mai buni evaluatori vă sunt clienții (concurența vă poate “adormi” – spunându-vă cât de “tari” sunteți sau din contră, să vă demoralizeze, făcându-vă o evaluare incorectă. În concluzie, prin prezența la Vending Expo la finele lunii Mai veți ști dacă sunteți pe drumul bun sau nu.
  5. “Umflatul mușchilor”. Acesta este un motiv desconsiderat în România prin marea demonetizare care i-a fost făcută de-a lungul anilor. Să mă explic…În străinătate (la Vest de România), oamenii iubesc târgurile și expozițiile. Unii fac genul acesta de expoziții anual și chiar de două ori pe an, doar din dorința de a se vedea mai des și de a-și prezenta pieței nivelul evoluției lor. Cu alte cuvinte vin să se măsoare cu alții și să determine cum se situează față de concurență. În plus, vei avea ocazia să-ți faci lansări noi de produse sau de servicii, vei putea face tam-tam, și vei putea să-ți aduci toată artileria grea pentru a le demonstra tuturor că faci foarte bine față tuturor exigențelor din piață. Ce poate fi mai frumos decât să te afli față-n față cu concurența dar să-ți poți etala atuurile în fața clienților. E un skandenberg cu public prin forța companiei tale. Din nefericire mulți au desconsiderat expozițiile spunând de-a lungul anilor că “nu ne trebuie, știm cât suntem de buni…adevărata luptă se va da pe piață…”. Doar că tocmai aceste momente de întâlnire cu toții într-un cadru atât de frumos, de organizat, ar trebui să reprezinte momentele noastre de show, de prezentare a ceea ce suntem și ceea ce reprezentăm pentru că acum lumea poate să compare, să evalueze. Și atunci mă gândesc că unii nu vin la Vending Expo că poate le este frică…Frică de ce? De probabil, propria suficiență, ca să nu zic impotență…

Ne vedem la Vending Expo 2019!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*