Italienii îi numesc „barista” pe profesioniștii care pregătesc espresso și tot felul de alte specialități din cafea.  Există un proces extrem de rafinat pentru a face un espresso de calitate. A fi barista nu înseamnă doar un loc de muncă, ci și un fel de artă.

Fiecare ceașcă autentică de espresso începe cu atenția acordată originilor cafelei verzi. Cafeaua baristo este atent selectată din cele mai bune varietăți de cafea Arabica și Robusta de la producători renumiți din Columbia, Costa Rica, Etiopia, Brazilia și India. 

Fabrica în care se produce astăzi cafeaua Baristo datează de peste 115 ani (din 1903) în Genova. Este deținută de o familie și de generații întregi perfecționează arta creării amestecurilor de cafea. Procesul amestecării diferitelor sortimente de cafea, fiecare manifestându-și caracteristicile pentru a obține o aromă armonioasă și echilibrată a cafelei expresso, necesită profesionalism, experiență și mai presus de toate, o inimă plină de pasiune. Procesul pregătirii cafelei reprezintă o adevărată măiestrie. Prăjirea este realizată prin utilizarea aerului cald circulant și respectarea metodologiei acestui proces asigură aroma consistentă a cafelei.

Toate produsele Baristo sunt testate în fiecare etapă a producției de către o echipă de experți și evaluatori certificați, care garantează experiența perfectă a cafelei pentru clienții noștri.

Baristo oferă soluții complete de cafea tuturor canalelor comerciale: HoReCa, Retail, Birou și Vending. Baristo se ocupă și de servicii de export în creștere – în prezent, în 6 țări.

A deveni partener cu Baristo îți oferă avantajul alegerii cafelei și a soluției tehnice în funcție de nevoile tale:

  • Boabe de cafea pentru HoReCa și Vending;
  • Capsule pentru utilizare la Birou sau acasă;
  • Cafea măcinată pentru a fi savurată acasă.

Descoperiți o lume întreagă de generații de expertiză în cafea și rămâneți devotați gustului dumneavoastră cu Baristo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*