Progresele în materie de conectivitate wireless promit conexiuni mai rapide la Internet. Tehnologia 5G, care va spori vitezele datelor și va îmbunătăți accesul la cloud, va fi disponibilă în 2019, conform spuselor participanților la cel mai recent eveniment CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas.

5G va oferi o latență scăzută, care se referă la capacitatea unei rețele de a procesa volumul de date cu întârziere minimă. Conform lucrurilor care s-au dezbătut la CES, latența scăzută va menține prețul conectivității la un nivel scăzut prin descărcarea memoriei telefonului în cloud.

Latența se referă la cât durează ca o rețea să răspundă unei comenzi/acțiuni de comunicare, ca de exemplu, glisarea unui card de credit pentru autorizare, care acum este de până la jumătate de secundă.

Unul dintre experți, Hans Vestberg, vice-președinte executiv al Verizon, a afirmat că 5G va oferi companiilor noi oportunități pentru angajarea forțelor de muncă și pentru a conecta clienții. Verizon va introduce 5G anul acesta, cu o atenție sporită asupra rețelei broadband rezidențiale.

În timp ce 5G promite noi capacități, industria de vending se confruntă mai întâi cu nevoia de actualiza rețeaua la 4G, afirmă Steve Garrett, un inginer de vânzări de la OptConnect, un furnizor de soluții de conectivitate wireless pentru echipament autonom. Rețelele 3G utilizate de multe dintre aparatele de vending în prezent, vor fi deconectate în viitorul apropiat.

Verizon va opri activarea rețelei 3G după luna iunie a acestui an, iar rețelele 3G nu vor mai fi accesibile după luna decembrie 2019. Anumiți furnizori de rețele celulare vor fi capabili să mențină dispozitivele 3G active dacă Verizon permite acest lucru.

De ce să faci upgrade?

Deci, de ce ar trebui o operațiune de vending să investească în 4G dacă rețeaua 5G va fi disponibilă anul viitor?

În ciuda părerilor specialiștilor de la cel mai recent eveniment CES din Las Vegas, rețeaua 5G nu va fi disponibilă pe scară largă anul viitor. Experții cred că va dura câțiva ani înainte ca dispozitivele 5G să înceapă să fie prevalente pe piață și înainte ca schimbările necesare de rețea să fie finalizate.

Unii specialiști sunt de părere că rețeaua 5G nu va necesita o infrastructură de rețea complet nouă, dar va necesita schimbări de echipament la nivelul rețelei pentru a susține promisiunile rețelei 5G pentru o latență mult mai scăzută, livrare garantată și viteze suficiente pentru a înlocui conexiunile prin fibră optică dintre puncte.

Majoritatea aplicațiilor de vending nu necesită 5G. 4G oferă o viteză suficientă și o latență scăzută pentru fiecare aplicație de vending care va fi disponibilă în viitorul apropiat.

Aparatele de vending necesită plăci 4G

Aparatele de vending care au propriile modele încorporate pe plăcile lor, dar care nu acceptă 4G în prezent, vor fi nevoite să recreeze plăcile pentru a susține un cip modem 4G încorporat, consideră specialiștii.

Ei sugerează că operatorii de vending ar trebui să investească în tehnologia 4G prin conectarea la un modem sau un router extern care ar putea mai apoi să fie schimbat când sosește noua tehnologie.

Procedura va necesita o latență scăzută și o garanție de transmitere a datelor și, poate, video HD. O asemenea aplicație nu există în prezent pentru că rețelele de transmitere nu sunt suficient de puternice pentru a o susține.

O fațetă neplăcută a noii tehnologii 5G și ca o contrapondere la vitezele mai mari de transmitere a datelor este faptul că semnalele 5G nu vor călători la fel de departe ca cele 4G, deoarece utilizează frecvențe mai mari, spun experții din domeniu. Semnalele 5G nu pot trece prin ziduri la fel de ușor la cele 3G sau 4G, înrăutățind situația pentru aparatele de vending din interiorul clădirilor. Pentru a rezolva această problemă, furnizorii vor fi nevoiți să instaleze antene mici în oraș. Aceasta este una dintre schimbările necesare pentru a face rețeaua 5G prevalentă, iar schimbările de acest fel vor începe să fie făcute în locuri dens populate.

Entuziasm cu privire la 5G

Qualcomm a anunțat prin reprezentanții săi de funte de la CES că compania sa va avea telefoane mobile 5G în magazine în anul 2019 și că 5G va aduce beneficii majore economiilor în general, și anumitor industrii în particular. Infrastructura IT va trece pe cloud, fapt ce va schimba modelele de afaceri în multe industrii. Badu, un furnizor de servicii web cu sediul în China, a afirmat că 5G va permite companiei sale să dezvolte mai multe aplicații de inteligență artificială.

În plus, 5G va furniza o densitate mai mare a rețelei broadband mobile și un consum al bateriei mai scăzut, ceea ce va permite o implementare mai rapidă a tehnologiilor Internet of Things (IoT).

Sursa: vendingconnection.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*