de Erwin Wetzel

Director General, Asociația Europeană de Vending și Servicii de Cafea (EVA)

Odată cu începerea celui mai important eveniment pentru vendingul românesc, EVA dorește să transmită un mesaj tuturor participanților la afacerile de vending din România cu ocazia Vending Expo.

EVA a fost martora multor schimbări pozitive ce au avut loc în România în ultimii ani, care includ faptul că piața a continuat să crească stabil și să se maturizeze semnificativ, încă din anul 2010. Un pas important în cuantificarea acestei creșteri a fost, într-adevăr, integrarea pieței din România în cadrul raportului anual european privind piața de vending EVA din 2016, astfel încât să ajutăm afacerile să înțeleagă mai bine tendințele și dezvoltările, să ia în considerare investițiile și să reflecteze asupra importanței creșterii sectorului de vending din România, în general.

O tendință captivantă pe care o vedem pe viitor este stimulul pentru aparate noi și premium care pot oferi o experiență mult mai bună clienților, în general. Acest lucru nu numai că oferă o imagine și o percepție mai bună clienților asupra industriei, dar și o diferențiere semnificativ mai orientată către segmentul de băuturi calde din România – atunci când o comparăm cu alte piețe europene – această furnizare de cafea de înaltă calitate fiind esențială pentru vending pentru a asigura competitivitate cu privire la provocările ridicate de alți furnizori, ca de exemplu, cafenelele.

În timp ce raportul nostru asupra pieței din România este relativ nou, EVA are de ani de zile o relație productivă cu Patronatul Român al Industriei de Vending (PRIV), acesta fiind unul dintre cei 13 membrii naționali ai asociației de vending. Acum, EVA este încântată să vadă că atragem și companiile românești ca membri asociați în mod direct (de exemplu, OFresh), ceea ce pentru noi demonstrează un interes în creștere din partea jucătorilor locali în ceea ce privește a înțelege impactul pe care îl are legislația de la Bruxelles asupra vendingului, de a învăța de la colegi din partea cealaltă a Europei și este și o recunoaștere a faptului că EVA poate aduce beneficii practice companiilor. Odată cu introducerea unei categorii speciale de membri, operatorii de vending din România se pot implica în familia lărgită a industriei și se pot alătura EVA pentru doar 408 euro.

Desigur, știm că, în ciuda tuturor veștilor pozitive și creșterii pieței românești, există, din nefericire, niște provocări semnificative și propuneri care ar putea împiedica în mod grav piața. Aceste provocări includ igiena alimentară care este criticată, în ciuda faptului că vendingul este una dintre cele mai igienice metode de a furniza articole consumatorilor, sursa de apă din aparatele pentru băuturi calde din rezervoarele de apă și propunerea pentru implementarea unei taxe la instalarea aparatelor de vending. Pentru a ajuta și sprijini PRIV în contestarea acestor propuneri extrem de dificile, mulțumită rețelei sale, EVA a adunat răspunsuri specifice și argumentație de la experți și alte asociații naționale de vending și va scrie în mod iminent guvernului României pentru a-și exprima îngrijorările profunde.

Ca Director General al EVA, voi participa la expoziția Vending Expo de la București; așadar, încercați să vă amintiți să treceți pe la standul PRIV pentru a sta de vorbă, pentru a vedea beneficiile calității de membru al EVA, cele mai recente știri cu privire la tendințele europene de vending și pentru a afla mai multe despre cum ajută EVA vendingul din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*