Producătorul de implant chirurgical Xenco Medical a anunțat lansarea primelor aparate de vending destinate instrumentelor și implanturilor pentru intervenții chirurgicale la nivelul coloanei. Xenco Medical a lansat aparate de vending pentru a găzdui, monitoriza și distribui sistemele sale inovative, de unică folosință, de implanturi și instrumente chirurgicale pentru intervențiile pe coloană, care sunt proiectate dintr-un compozit polimer extrem de durabil. Fiind conectate la WiFi, aparatele de vending utilizează un sistem avansat pe bază de lift pentru a recupera fiecare produs Xenco Medical ambalat steril, înainte de a-l distribui pentru a fi utilizat în cadrul intervențiilor chirurgicale. Utilizatorii, interacționând cu o interfață pe un ecran tactil, mare, pot selecta instrumentele și implanturile Xenco Medical dorite, precum și să trimită alerte la sediile Xenco Medical. Pe lângă faptul că servesc ca o interfață pentru selectarea implanturilor și instrumentelor Xenco Medical, aparatele de vending interactive oferă și videoclipuri instructive virtuale la cerere cu privire la produsele Xenco Medical, prezentate de un asistent virtual pe nume Ezra. Instrumentele de unică folosință Xenco Medical și implanturile pentru coloană aferente sunt proiectate pentru a fi ușoare și facil de transportat.

Sistemele de implant Xenco Medical de unică folosință sunt destinate atât sporirii eficienței în sala de operație, precum și eliminării aspectelor de logistică internă asociate procesului de autoclavă, prin intermediul instrumentelor de compozit polimer și implanturile pentru coloană atașate împreună în fiecare pachet, ambalate steril. La intersecția dintre știința materialelor și proiectarea biomecanică, sistemele pentru coloană Xenco Medical de unică folosință sunt primele dispozitive pe bază de polimer de acest fel.

Bazându-se pe știința materialelor, sistemele pentru coloană din compozit polimer de la Xenco Medical includ sistemul SETx pentru intercorp și placă cervicale (SETx Cervical Interbody and Plate System), sistem de șurub cu pedicul (Pedicle Screw System), sistemul cervical posterior (Posterior Cervical System) și sistemul pentru intercorp lombar (Lumbar Interbody system). Diferite de instrumentele tradiționale din metal, care sunt reutilizate pentru sute de pacienți până când apare un defect mecanic, sistemele de unică folosință Xenco Medical sunt perfect calibrate și ambalate steril pentru a fi utilizate în mod specific pentru un pacient. Realizate din compozit polimer consolidat, sistemele pentru coloană de unică folosință Xenco Medical au făcut furori în trecut prin faptul că au întrecut instrumentele de metal în ceea ce privește menținerea integrității structurale.

Sursa: venturebeat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*