Industria de vending cunoaște acum o creștere susținută a veniturilor în 19 din cele 22 de piețe europene acoperite în noul raport.
Noul raport publicat de Asociația Europeană de Vending și Servicii de Cafea (EVA) oferă cea mai recentă analiză detaliată a industriei de vending și servicii legate de cafea pentru birou (OCS) din Europa și dezvăluie actualele și cele mai noi tendințe observate în întreaga Europă.
Per total, raportul – bazat pe datele din 2018 – consolidează tendința favorabilă observată de-a lungul ultimilor ani, aceea a creșterii pieței de vending ca un întreg, iar creșterea devine tot mai puternică. Într-adevăr, venitul anual total a cunoscut o creștere impresionantă de 3,9% la 16,4 miliarde de euro, în timp ce flota aparatelor de vending din teren (numărul aparatelor) a crescut cu 1,5% la 4,12 milioane.
Creșterea veniturilor pe 19 piețe reprezintă o creștere semnificativă de la 13 piețe în urmă cu doar doi ani. În cazul celor 3 piețe care nu prezintă creștere, raportul dezvăluie că declinul devine acum de mică anvergură.
Raportul încorporează date înregistrate pe o perioadă de zece ani și dezvăluie informații precum cifra de afaceri, volumele de vânzări în țările acoperite, precum și o detaliere a ceea ce se vinde prin intermediul aparatelor de vending. Pentru această nouă versiune a raportului, s-a asigurat o claritate mai mare asupra tipurilor și definițiilor de aparate incluse, în special în ceea ce privește OCS și aparatele de vending tradiționale. Raportul mai furnizează și aspecte legate de tendințe legislative cheie care au un impact asupra industriei precum creșterea utilizării produselor plastice de unică folosință, „fiscalizarea”, taxa pe zahăr și reglementarea sporită a vendingului în spitale și școli.
Alte aspecte interesante dezvăluite de acest nou raport sunt:
- În Europa, automatele de vending vând 95,5 milioane de produse alimentare și băuturi în fiecare zi;
- Băuturile calde reprezintă 79% din totalul pieței din punct de vedere al numărului de vânzări;
- Există în jur de 180 de utilizatori europeni pentru fiecare automat de vending (190 în 2017), dar numărul variază dramatic de la 60 persoane per aparat în Olanda la 1.865 în Turcia;
- Peste 80% din automatele de vending din Europa sunt amplasate la locul de muncă;
- Polonia și Cehia au înregistrat cele mai mari creșteri de piață – creșteri impresionante de mărire a pieței de 8,4% și respectiv 6,3%;
- Investiția în dorința de a spori calitatea segmentului de băuturi calde a permis operatorilor să vândă produse la prețuri mai scumpe pe majoritatea piețelor;
- Consolidarea continuă în rândul operatorilor din multe țări, cu o serie de achiziții semnificative în 2018.
- Baza micro-piețelor începe să se dezvolte în mai multe țări, în special în Suedia și Rusia.
Aceasta este cea de-a 7-a ediție a raportului de piață privind industria furnizat de EVA și constă într-un rezumat cu privire la Europa, oferind o privire de ansamblu asupra a 22 de țări, precum și rapoarte individuale, separate și detaliate pentru piețele naționale.
Membrii EVA au acces liber și complet atât la Rezumatul cu privire la Europa, cât și la profilurile fiecărei țări și le pot solicita direct prin intermediul secretariatului EVA.
Orice persoană interesată să achiziționeze sau să obțină raportul poate vizita site-ul EVA pentru mai multe informații: http://www.vending-europe.eu
Despre Asociația Europeană de Vending
Asociația Europeană de Vending (EVA) este o organizație non-profit înființată și cu sediul la Bruxelles, din anul 1994. Aceasta reprezintă interesele industriei de vending și ale serviciului european de cafea (OCS), în relația cu instituțiile europene și alte autorități sau organisme relevante. Membrii săi includ asociații naționale și societăți individuale din întreaga Europă. EVA reprezintă toate segmentele industriei de vending, de servicii de cafea și de distribuire de apă: producători de aparate și componente, furnizori de materii prime (cafea, ingrediente, gustări, băuturi reci, pahare etc.) și operatori.