200 de participanți din industria europeană de vending și de servicii de cafea pentru birouri s-au reunit la Baveno, Italia, pe 16 și 17 octombrie, pentru a sărbători a 25-a aniversare a Asociației Europene de Vending (EVA).

Fermecătorul oraș Baveno, de pe malul lacului Maggiore, a fost gazda unei aniversări de două zile cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate pentru Asociația Europeană de Vending & Coffee (EVA), fondată în 1994 la Bruxelles.

Evenimentul a început cu o ediție specială a Adunării Generale Anuale (AGM) a EVA, care a prezentat activitățile cheie ale Asociației de pe tot parcursul anului 2019. Au fost explicate în detaliu aspecte interesante din industria noastră, inclusiv noile cerințe din Directiva a 2-a a UE privind serviciile de plată, Reglementările privind proiectarea ecologică și etichetarea energetică, precum și Directiva privind materialele plastice de unică folosință. Ulterior, președintele Asociației Franceze de Vending (NAVSA), Pierre Albrieux, a prezentat cele mai recente informații despre propunerile riguroase privind paharele din plastic care ar putea avea impact asupra industriei noastre, alături de campania de lobby aflată deja în desfășurare. Mai mult, a fost prezentată Adunării o nouă carte albă, practică, pentru Serviciile de cafea pentru birouri (OCS), ce conține explicații și sfaturi referitoare la acest segment și pentru care va exista cerere, acum că a fost publicată oficial. De asemenea, membrii EVA au ales noul Comitet Executiv pentru perioada 2019-2021, Paolo Ghidotti fiind reales pentru un al doilea mandat în funcția de președinte EVA, Maurits de Jong în funcția de trezorier, Javier Arquerons în funcția de prim-vicepreședinte și Christian Mengus în calitate de vicepreședinte.

Citeste si ” Tehnologiile precum Inteligența Artificială și Realitatea Augmentată devin pionierii self-service în domeniul cosmeticelor”

După AGM, Pierluigi Collina, considerat de mulți drept cel mai bun arbitru de fotbal din toate timpurile, a susținut o conferință. În calitate de speaker motivațional, acesta i-a învățat și le-a arătat participanților cum se iau decizii cheie sub presiune, ce reprezintă motivația și cum trebuie gestionate conflictele, folosindu-se de povestioare din propria experiență și din viața arbitrilor de fotbal de top. Sala de conferințe a fost plină de participanți captivați, dornici să afle mai multe despre perspectivele sale privind „un meci frumos”.

EVA

Înainte de dineul de gală, Nayax și Ingenico și-au prezentat soluțiile de plata electronică pentru domeniul vendingului, în cadrul unui atelier de 15 minute. Gala propriu-zisă s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, fiind prezenți și membrii fondatori ai EVA – anume: asociațiile de vending ale Marii Britanii (AVA), Italia (CONFIDA), Germania (BDV) și Franța (NAVSA), primele două fiind felicitate în mod particular pentru aniversarea a 90, respectiv 40 de ani de existență în acest an. Am fost mândri să vedem mulți foști președinți EVA și personalități cheie care au servit și condus Asociația în ultimii 25 de ani, dornici să participe la eveniment și să prezinte cum au perceput experiența mandatului avut în cadrul asociației, alături de evoluția organizației în decursul anilor.

Evenimentul care a marcat această ocazie importantă a reprezentat, de asemenea, un prilej de celebrare a tuturor inovațiilor din cadrul industriei actuale, iar pe parcursul galei s-au decernat și premiile „Imagine of Vending”. În cele ce s-au dovedit a fi 3 competiții strânse – votate de participanți prin intermediul aplicației mobile – suntem încântați să anunțăm următorii câștigători ai premiilor „Imagine of Vending” din 2019:

  • Inițiativa clientului anului: Micro-piața FOODIE de la Selecta
  • Aparatul Anului – Ducale City 300 TT de la EVOCA
  • Sistemul de plată al anului – SELF/2000 – soluții de plată End2End oferite de Ingenico.

A doua zi, datorită locației strategice din nordul Italiei, participanții au putut să se alăture vizitelor organizate de către companii precum EVOCA, Lavazza sau 365 Retail Markets, iar primele impresii indică faptul că vizitele au fost o oportunitate educațională excelentă. De asemenea, participanților li s-a oferit un tur cultural relaxant pe insulele Borromean din apropiere, unde s-au putut bucura de spectaculoasele priveliști ale lacului Maggiore.

Suntem foarte recunoscători pentru faptul că Aniversarea de 25 de ani a fost susținută și sponsorizată în mod activ de o gamă largă de membri ai EVA și a Asociațiilor Naționale, care au reușit să își prezinte ultimele inovații și soluții pe durata pauzei extinse de cafea de după Adunarea Generală Anuală a EVA:

Socializare & rețele sociale

EVOCA GROUP

Sponsor cocktail & dineu de gală

365 RETAIL MARKETS

Sponsor foto

INGENICO

Sponsor aplicații

OTI EUROPA

Sponsor activități culturale

Servicii la fața locului

LAVAZZA

Sponsor prânz de bun venit

DE JONG DUKE

Sponsor oficial cafea

BRITA ITALIA

Sponsor oficial sistem de filtrare a apei

Materiale eveniment

NAYAX

Sponsor ecusoane

WORLDLINE

Sponsor 2 în 1 Geantă și Brățară de întâmpinare

SUZOHAPP

Sponsor caiete

SISTEME DE CAFEA ȘI BĂUTURI

Sponsor chei USB

DR. SUWELACK

Sponsori stilouri

AZKOYEN/COGES

Sponsori titulari carduri

PAYTEC

Sponsor breloc și deschizător de sticle

VENDOTEK

Sponsor standard

EVA poate confirma că European Vending Experience (EVEX) va reveni și anul viitor, iar datele și locația pentru următoarea ediție au fost dezvăluite în timpul evenimentului. Prin urmare, suntem încântați să anunțăm că EVEX 2020 va avea loc în perioada 16-18 septembrie în Cracovia, Polonia, în colaborare cu Asociația Polonă de Vending (PSV) și va fi primul eveniment EVEX organizat în Europa Centrală și de Est. Rezervă data!

Alfa mai multe despre “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*