Potrivit TOMRA America de Nord, consumatorii din SUA au răscumpărat în 2018 miliarde de recipiente de băutură uzate cu ajutorul vendomatelor cu funcție de reciclare (RVM) ale companiei, peste 2 miliarde fiind recuperate doar în Nord-Est. RVM-urile colectează recipientele de băuturi pentru a le recicla și le împiedică să ajungă în oceane sau la gropile de gunoi.  

Atunci când o sticlă de plastic este returnată la un RVM, materialul este protejat de contaminarea împotriva altor tipuri de deșeuri menajere. Sticla își păstrează starea de calitate alimentară și poate fi transformată într-o altă sticlă de plastic într-un „circuit închis” – fără să i se degradeze calitatea sau să fie aruncată. TOMRA numește acest proces „Reciclare cu circuit închis” și are misiunea de a păstra în uz cât mai multe recipiente de băutură.  

Citeste si “Inteligenta artificiala, interactivitatea si recunoasterea vocala vor fi tot mai prezente in vending.”

„Anul trecut, RVM-urile TOMRA au colectat peste 40 de miliarde de conserve și sticle la nivel mondial, miliarde bune fiind colectate în SUA”, a declarat, pentru filiala TOMRA din America de Nord, Ernie Argenio, vicepreședinte senior de Vânzări și Marketing. „Suntem mândri să oferim o soluție circulară pentru salvarea materialului folosit la fabricarea recipientelor pentru băuturi, pentru persoanele și afacerile a căror prioritate este reducerea poluării generate de produsele plastice. Inovăm constant noile tehnologii pentru vendomatele cu funcția de reciclare și programele de implicare a consumatorilor pentru a încuraja reciclarea responsabilă a sticlelor și a conservelor, iar aceste numere reflectă misiunea respectivă.”    

Implicarea crescută în procesul de returnare a recipientelor pentru băuturi (până la 35 de miliarde de recipiente în 2017) reflectă îngrijorarea din ce în ce mai mare a omenirii în privința poluării generate de plastic. Legile privind depozitele de recipiente devin recunoscute drept soluție circulară pentru recipientele de băuturi din întreaga lume, iar TOMRA intenționează ca în următorii doi ani să angajeze 2.000 de noi angajați pentru a răspunde cererii de expertiză în sistemul de depozitare.

Sursa: recyclingproductnews.com

Afla mai multe despre “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*