O mulțime de unit storage-uri au apărut în România în ultimii ani și acest articol li se adresează celor interesați de acest domeniu pentru că el analizează posibilitatea de a eficientiza operarea acestui gen de afacere folosind tehnologia IoT.

Proprietarii și operatorii unităților de depozitare privată caută întotdeauna modalități de înțelegere optimă a nevoilor clienților, în timp ce încearcă să își îmbunătățească operațiunile, să reducă costurile și să crească veniturile.

De ce aleg clienții să închirieze un spațiu individual de depozitare dintr-o unitate de depozitare privată în detrimentul alteia?

Prețul și locația joacă cu siguranță un rol. Însă, dincolo de acești factori, clienții au menționat în mod constant ușurința de utilizare drept o caracteristică majoră care influențează decizia de a închiria un spațiu dintr-o unitate de depozitare privată. Aceștia vor să poată semna rapid un contract de închiriere și apoi să acceseze unitatea în propriile lor condiții, ori de câte ori este convenabil pentru ei.

Tehnologia IoT facilitează acest lucru pentru clienții serviciilor de depozitare privată, iar impactul acestei tehnologii este în creștere.

PTI Security Systems, de exemplu, este o companie de tehnologie și control acces din Statele Unite, cu dispozitive instalate în peste 36.000 de unități de depozitare privată în 30 de țări, care se uită la modul în care datele, analizele și managementul în timp real pot afecta satisfacția clienților, operațiunile de business și pot crea o experiență globală mai bună.

Cum se atinge o experiență globală mai bună? Este chiar foarte simplu. IoT pune la dispoziție facilități inteligente. Proprietarii și managerii locațiilor de depozitare individuală pot primi actualizări în timp real cu privire la ceea ce se întâmplă cu unitățile lor. Imaginați-vă că puteți verifica poarta de acces, luminile, termostatul, ușile unităților de depozitare individuală și chiar kiosk-ul cu auto-servire de la recepție, de oriunde și oricând. Managerii și personalul unităților se pot afla la fața locului sau la distanță și totuși să poată să-și gestioneze centralizat locațiile și să servească mai bine clienții.

Citeste si: IoT – cele mai populare protocoale, standarde și tehnologii de comunicație

Pe lângă aceste observații, IoT poate oferi informații despre vânzări și venituri. Proprietarii de unități de depozitare individuală pot accesa date despre unități pentru a înțelege mai bine comportamentul clienților. De exemplu, monitorizările punctelor de intrare precum porțile și ușile, precum și timpul petrecut într-o unitate pot fi utilizate pentru a face conexiuni și pentru a identifica tipologii comportamentale în rândul clienților. Operatorii pot vedea predările de îndată ce unitățile de stocare sunt vacante și apoi rezervate de către noi clienți. Proprietarii de unități de depozitare individuală vor dori, în mod natural, să-și eficientizeze strategia de marketing pentru a pune în evidență aceste avantaje. Cu puțin noroc, își vor putea păstra clienții actuali, atrăgând în același timp și clienți noi.

O implementare tipică IoT va permite stocarea datelor și controlul dispozitivelor și sistemelor sau a întregii unități. Porțile de intrare, tastaturile de deblocare, încuietorile ușilor, alarmele și sistemele de control acces sunt toate obiective ale IoT. În cadrul unei unități, și alte sisteme precum iluminatul, HVAC și audio pot fi integrate într-o platformă IoT.

Viziunea IoT presupune conectarea dispozitivelor și integrarea sistemelor într-o singură unitate de depozitare privată, alături de automatizarea și îmbunătățirea operațiunilor, îmbunătățind experiența clienților.

Utilizarea tehnologiei IoT și Analiza Predictivă au rolul de a depăși provocările ce le presupune operarea unităților de depozitare individuală

Internet of Things creează multe oportunități pentru operatorii de servicii de depozitare privată. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei tehnologii este reprezentat de analiza predictivă, care vă permite să adunați și să analizați datele dumneavoastră operaționale, apoi să le utilizați pentru a identifica și rezolva provocările.

Progresele tehnologice schimbă modul în care trăim și obligă companiile să se adapteze nevoilor și obiceiurilor consumatorilor moderni. Acest lucru este valabil mai ales în spațiile de depozitare privată, unde acestea influențează direct productivitatea și experiența clientului.

Îmbunătățirile tehnologice ale serviciilor de depozitare privată (de exemplu, securitatea locației) s-au dovedit a fi avantaje competitive pentru operatorii de astfel de unități care doresc să se diferențieze pe piață. Cu toate acestea, industria este abia la începutul cunoașterii adevăratului potențial al tehnologiei IoT.

Pe scurt, IoT este o extindere a conectivității la Internet a obiectelor de zi cu zi – denumite „dispozitive inteligente” – care colectează, transmit și stochează date. Aceste dispozitive comunică și interacționează între ele pentru a forma o rețea. Aproape orice tip de echipament poate fi conectat la această rețea folosind o API (interfața de programare a aplicației). Într-un mediu de depozitare privată, v-ați putea interconecta supravegherea video, interfoane, iluminare, blocări inteligente, HVAC și așa mai departe. Odată conectat un dispozitiv, acesta poate fi monitorizat și controlat de la distanță.

Analize Predictive

Tehnologia IoT oferă operatorilor de unități de depozitare privată capacitatea să-și supravegheze în mod proactiv unitățile, profitând de datele colectate de dispozitivele lor inteligente pentru a se menține superiori concurenței și a conduce inovația pe piețele lor. Aceste informații pot fi utilizate pentru a preveni și reacționa la probleme, precum o problemă de securitate sau o defecțiune a echipamentului.

Acest nivel de cunoștințe, cunoscut sub numele de analiză predictivă, vă permite să ascultați și să vă informați direct de pe dispozitivele dumneavoastră inteligente. Datele colectate sunt centralizate, analizate și apoi returnate într-un format compatibil. Un instrument de analiză predictivă oferă un nivel de predicție inegalabil pentru serviciul dumneavoastră de depozitare privată. Este capabil să identifice din timp toate problemele de funcționare existente sau viitoare și oferă informații valoroase privind cea mai bună soluție posibilă. Pe măsură ce adună și returnează date, dumneavoastră și rețeaua dumneavoastră deveniți mai informați, ceea ce duce la o mai bună luare a deciziilor.

De exemplu, o unitate de depozitare privată, cu climatizare din Arizona, cheltuia mai mult de 8.000 de dolari pe lună pentru energie electrică, înainte ca operatorii să descopere că anumite uși erau lăsate deschise pe timpul verilor călduroase. Pentru a împiedica ca acest lucru să se întâmple din nou, au implementat o platformă IoT și i-au integrat un sistem de identificare a închiderii ușii. Apoi au personalizat setările pentru a anunța personalul dacă vreo ușă a instalației a fost deschisă mai mult de 30 de secunde.

Implementarea tehnologiei IoT a oferit vizibilitate în timp real în sistemul HVAC, asigurând confortul ocupanților, consumul de energie eficient, iar umezeala cauzată de condensul din fiecare clădire a fost ținută sub control. Drept urmare, instalația a fost capabilă să prevină risipa și să reducă factura la energie cu 15%.

Un avantaj competitiv

Tehnologia IoT poate fi exploatată pentru a răspunde nevoilor specifice ale afacerii dumneavoastră de depozitare individuală și pentru a îmbunătăți eficiența operațională. Multitudinea beneficiilor sale depinde de modul de implementare, dar oferă acces imediat la datele despre sistemele unităților și o abilitate mai mare de a realiza modificări avantajoase. Primii dintre cei care încep să utilizeze IoT vor avea mai multe șanse să obțină un avantaj competitiv prin economii de costuri și o experiență îmbunătățită pentru clienții lor.

Înainte de a face trecerea la această tehnologie, este esențial să obțineți fonduri de achiziții de la compania dumneavoastră și să consultați un expert din industrie pentru a vă ajuta să determinați cea mai bună modalitate de a construi o unitate de depozitare individuală conectată inteligent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*