VendExpo + WRS5, cea de-a 14-a expoziție internațională de vending și sisteme de autoservire din Rusia

Locație: Expocentre Fairgrounds Moscova, Rusia

Data: 25 – 27 Martie 2020

VendExpo este cea mai importantă expoziție internațională de vending din Rusia, țările din Comunitatea Statelor Independente și Europa de Est. VendExpo oferă o oportunitate excepțională de a găsi parteneri de afaceri în industria de vending.

VendExpo

Expoziția internațională de vending, echipamente și servicii automatizate se desfășoară încă din 2007 și figurează printre cele mai importante evenimente specializate din Rusia, țările CSI și Europa de Est. Anual, mărci de top din Rusia și din celelalte țări își prezintă o mare varietate de echipamente de vending, piese de schimb, ingrediente, precum și cele mai noi tehnologii și servicii de asistență. În cadrul expoziției puteți găsi și start-up-uri tehnologice și inovatoare.

Eveniment

Forumul internațional „Vending in Russia” este un eveniment de afaceri important pentru industria de vânzări din Rusia și țările CSI. Vorbitori profesioniști de la companiile de vending și analiști de piață participă și ei la acest eveniment de afaceri. În timpul seminarelor și cursurilor delegații află despre ultimele tendințe și primesc sfaturi practice despre cum să dezvolte o afacere în domeniul vendingului.


WRS5

Expoziția WRS5 World Retail Smart Solutions & Self-service Systems a avut loc pentru prima dată în cadrul VendExpo 2016. La WRS5, companiile și-au prezentat soluțiile pentru spălătoriile auto în regim de autoservire, spălătoriile de haine, depozitarea automată a bagajelor, lanțurile de kiosk-uri fast-food, tehnologiile NFC, etc.

Eveniment: Sistemele de autoservire WRS5

„Sisteme de autoservire” este tema unei noi conferințe organizate de compania EMTG pentru reprezentanții lanțurilor de retail, companiilor de servicii și autorităților urbane. Programul Conferinței oferă delegaților o analiză a pieței, cercetări analitice, prezentări de inovații și cazuri de integrare a sistemelor de autoservire în diferite sfere de afaceri.

În 2019 72 de companii din 9 țări au prezentat peste 100 de branduri.

Cele mai multe companii prezente au fost din:Rusia, Italia, Germania, Canada, Taiwan, Marea Britanie, China, Croația, Polonia.

Companiile au prezentat:

 • 42% – vendomate
 • 25% – soluții de plată, telemetrie, acceptoare de bancnote și monede, etc.
 • 20% – piese de rezervă
 • 11% – sisteme de autoservire
 • 20% – ingrediente (gustări, cafea, alte produse pentru vânzare)
 • 9% – altele (închiriere, etc.)

Au fost 8652 de vizitatori din care: 53% dinjurul Moscovei și Moscova, 38% din restul   regiunilor Rusiei și alte țări 9%.

Clasificarea după competențe/poziția în companie:

 • Patron/CEO – 40%
 • Director/Manager General – 25%
 • Management mediu – 11%
 • Manager/Specialist – 24%

Vizitatori după domeniul de activitate*: 

 • Sectorul de vending – 34%
 • Sectorul de servicii & HoReCa – 26%
 • Sectorul de retail – 19%
 • Centre comerciale – 4%
 • Operatori de transport – 3%
 • Sectorul guvernamental – 1%

Domenii de interes: 

 • Tehnologii de vending – 87 %
 • Sisteme de autoservire (WRS5) – 42%

Poze: https://www.vendingexpo.ru/

China International Self-service, Kiosk and Vending Show  (CVS 2020)

Locație: Shanghai New International Expo Center, Shanghai, China

Data: 27 – 29 Aprilie 2020

Experiența de peste 16 ani acumulată în industria de vending a catalogat evenimentele China International Self-service, Kiosk and Vending Show & Shanghai International Smart Retailing Show drept unele dintre cele mai importante evenimente comerciale ale industriei de vending din lume.

Această expoziție lucrează pe principiul furnizării unei platforme globale care să reunească aparatele cu autoservire și produsele pentru accesoriile vendomatelor din toate spațiile comerciale. CVS a colaborat cu companii fruntașe și de renume din industrie și, la fiecare ediție care trece, încearcă să contribuie la dezvoltarea industriei inteligente de vending. De asemenea, vor fi organizate și alte evenimente comerciale, fiind vorba despre o serie de evenimente concomitente, precum CCE, CIEQ, UB-CHINA, CFME. De asemenea, vor fi organizate diverse conferințe, seminare și discuții de grup, unde experți din sectorul asociat se vor reuni și vor discuta despre toate invențiile și descoperirile făcute recent.

Retrospectiva CVS 2019

Anul trecut au fost 25,000 m2 care au găzduit peste 300 de expozanți ce au primit în standurile lor 19,262 de persoane. Au fost prezenți vizitatori din 87 de țări și regiuni, cu 33% mai mulți ca în 2018. Au fost înregistrați cu 25% mai mulți vizitatori chinezi ca în precedentul an. Cei mai mulți străni au prezenți din țări precum: Korea, Taiwan, Tailanda, Singapore, Hong Kong, India, etc. Cei mai mulți (36,18%) au fost interesați de produse și servicii dedicate magazinelor de proximitate, e-commerce, etc. Cei mai mulți au fost interesați să caute noi furnizori (22,83%), să-și vândă produsele și să-și plaseze comenzile (19,94%), să strângă relațiile de afaceri (19,29%), să caute noi produse (18,58%), să colecteze informații dspre piață (15,94%), etc.

Vizitatorii au fost interesați mai cu seamă de aparatele de vending și OCS (26,10%), echipamentele de autoservire (17,55%), de ATM-uri și terminale de selfpayment (9,24%), samd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*