Asociația Europeană de Vending și Servicii de cafea (EVA) a publicat Versiunea a 2-a a Precizărilor privind plata electronică (EPS).

EVA EPS definesc un set minim de cerințe care trebuie respectate de automatele de vending și sistemele de plată electronice pentru a se asigura compatibilitatea reciprocă. Ambele precizări hardware și software/de comunicare au fost acoperite în versiunea inițială, precum și în această actualizare completă. EVA EPS implică, de asemenea, un proces de achiziție ușor de utilizat și compatibil cu cel experimentat de consumatorii care utilizează alte metode de plată, iar producătorii de terminale pot solicita, de asemenea, un cod de conformitate EPS pentru terminale, în scopul demonstrării respectării standardului.

EVA are plăcerea de a anunța că Versiunea 2 a EPS a fost lansată acum

EVA are plăcerea de a anunța că Versiunea 2 a EPS a fost lansată acum, aducând o serie de noi modificări și actualizări pentru a se menține la ordinea zilei, ușor de înțeles și deschisă în privința noilor scheme și tehnologii de plată. Cea de-a doua versiune este alcătuită din două volume distincte, unul concentrându-se pe cerințele mecanice pentru conectarea terminalelor la vendomate, iar celălalt volum pe protocoalele de comunicare specifice vendingului. Împărțirea este concepută astfel încât să permită industriilor similare să utilizeze, să adopte și să implementeze dimensiunile mecanice, oferind totuși libertatea de a alege și de a determina ce protocol (protocoale) este cel mai recomandat într-o anumită industrie.

În ultimii ani, actualizarea a fost realizată datorită lucrărilor, aportului și contribuțiilor din partea Comitetului de plată electronică EVA, alcătuit în principal din furnizorii de sisteme de plată și producătorii de aparate de vending.

Noile EPS se concentrează mai mult pe clienți

Jürgen Göbel, membru al Comitetului Executiv al EVA ce reprezintă sistemele de plată și soluțiile de vending, este convins că noile EPS se concentrează mai mult pe clienți și că adoptarea lor în rândul aparatelor de vending va spori utilizarea cardurilor bancare și de credit în sectorul nostru. „Utilizarea frecventă a cardurilor NFC și a celor contactless, precum și a portofelelor mobile în cazul retail-ului, va determina industria de vending să cunoască o mărire considerabilă a numărului plăților efectuate fără numerar. Compatibilitatea reciprocă a sistemelor de plată electronică și a vendomatelor reduce costul de integrare.”

Mihai Ungureanu, fondator și CEO al OFresh, operator român de vending, și membru al Comitetului Executiv EVA a explicat: „În calitate de operator găsim EPS extrem de utile afacerii noastre. Efectiv avem un ghid cu privire la modul de implementare a plăților electronice în automatele de vending, iar EPS au ajutat, fără îndoială, la creșterea numărului de plăți efectuate fără numerar în industria noastră. Această nouă versiune aduce un plus de claritate și facilitează înțelegerea pentru toți utilizatorii, prin noi explicații, recomandări și o recunoaștere mai mare a noilor metodologii de plată.”

Noile EPS pot fi descărcate gratuit de pe site-ul EVA (după înregistrare) și înlocuiesc, prin această notificare Versiunea 1:

https://www.vending-europe.eu/activities/technical-and-standards/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*