Guvernul este gata să aprobe un plan de vânzare a produselor de duty-free în automate de vending pentru a rezolva deficitul de forță de muncă din Japonia, în special în zonele din afara marilor orașe. Articolele de duty-free, precum produsele cosmetice, articolele personale și ceasurile, vor fi vândute în aparate de vending care asigură identificarea turiștilor, realizată prin recunoașterea facială și verificarea datelor din pașaport.

duty-free

Odată cu creșterea numărului de vizitatori străini în Japonia, guvernul consideră că soluționarea deficitului de forță de muncă va influența consumul în rândul turiștilor. Se preconizează că partidele aflate la guvernare vor include planul în conținutul propunerilor de reformă fiscală pentru 2020. Serviciul de vendomate ar putea debuta odată cu anul fiscal 2021, moment în care guvernul speră să finalizeze digitalizarea procedurilor de vânzare pentru produsele de duty-free.

Japonia
Japonia

Vendomatele trebuie să fie conectate la internet și să poată trimite automat înregistrări ale fiecărei vânzări în sistemul vamal al țării. Acestea vor fi instalate în aeroporturi, gări și centre comerciale unde se adună mulți turiști.

Citeste si “Express Caffe a achiziționat Mazio Caffe!”

În prezent, magazinele duty-free au nevoie de personal uman pentru a realiza identificarea clienților din străinătate. Pe măsură ce numărul turiștilor străini a crescut, numărul de magazine duty-free din întreaga țară a crescut de cinci ori în ultimii cinci ani, ajungând până la aproximativ 52.000, potrivit Agenției pentru Turism din Japonia. Numărul angajaților nu a crescut în același ritm.

Sursa: japantimes.co.jp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*