Potrivit noului raport de piata emis de EVA, industria de vending oferea o creștere susținută a veniturilor pe aproape toate piețele europene înainte de pandemia Covid-19.

Raportul recent publicat de EVA oferă o analiza aprofundată a industriei europene de vending și Office Coffee Service (OCS) și dezvăluie tendințele actuale cele mai recente.

Raport de piata

În ansamblu, raportul – bazat pe datele din 2019 – întărește tendința pozitivă observată în ultimii ani, conform căreia piața vending în ansamblu a crescut constant. De asemenea si veniturile anuale totale au crescut cu 3,4%, până la 17,2 miliarde EUR, în timp ce numarul automatelor a crescut cu 1,1%, până la 4,16 milioane.

Deși in noul raport de piata se observă o creștere solidă în 21 din cele 22 de piețe acoperite în raport, suntem foarte conștienți de impactul sever pe care Covid-19 l-a adus industriei noastre încă din această primăvară. Pentru a va face o idee completa, noul raport de piață ar trebui, prin urmare, să fie citit împreună cu raportul de impact EVA Covid-19.

Este clar ca pandemia Covid-19 în curs de desfășurare este responsabilă de o scădere imensă a vânzărilor și cifrei de afaceri în 2020 și la o scară mult mai mare decât în ​​timpul crizei economice și financiare din 2008. O imagine completă a aceastei crize asupra industriei o vom avea în raportul de piață EVA din 2021 cand vom obține și identifică unde ar putea fi noile oportunități.

Raportul publicat recent identifică tendințele pe termen mai lung în cadrul vanzarilor prin intermediulvendomatelor și OCS – tendinte care ar trebui să rămână după terminarea pandemiei. O premiera în acest an consta in mai multe detalii cu privire la sistemele de plăți, telemetrie și cantitatile pentru băuturi utilizate în industrie.

Cateva date statistice pe care le contine raportul:

• În Europa, automatele vând 99 de milioane de produse alimentare și băuturi în fiecare zi;

• Băuturile calde reprezintă acum 80% din piața totală în ceea ce privește numărul de vânzări;

• Există aproximativ 185 de europeni pe distribuitor automat, dar acest lucru variază dramatic de la 60 de persoane / aparat în Olanda la 1.850 în Turcia;

• Peste 80% dintre automatele de vending europene sunt amplasate la locul de muncă;

• Ucraina a înregistrat cea mai mare creștere a pieței, cu o creștere impresionantă de 10,4% și o creștere masivă de 28% a veniturilor în ultimii 5 ani;

• În întreaga Europă paharele de hârtie sunt folosite mai frecvent decât paharele din plastic pentru băuturi, dar exista diferențe semnificative in functie dfiecare piata in parte;

• Exista Micropiete în 13 din cele 22 de piețe acoperite de raport, Suedia și Rusia fiind fruntase.

Este cea de-a 8-a ediție a raportului de piață despre industrie furnizat de EVA, acesta constând intr-un rezumat european care ofera o privire de ansamblu asupra a 22 de țări, precum și rapoarte individuale de piață detaliate.

Membrii EVA au acces gratuit și complet atât la rezumatul european, cât și la profilurile de țară individuale și le pot solicita direct prin intermediul secretariatului EVA.

Oricine este interesat să cumpere sau să achiziționeze raportul ar trebui să viziteze site-ul web EVA, pentru mai multe informații: http://www.vending-europe.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*