Aparat de cafea robotizat înlocuitor pentru barista serveste clientii de la Crown Coffee, o cafenea din centrul Singapore.

De acum clientii pot plasa comenzi și pot fi serviți de un robot barista autonom pe nume Ella.

Numit după soția CEO-ului și fondatorului Crown Coffee, Keith Tan, Ella este un robot cu șase axe care rulează pe o serie de piese Intel: o unitate de procesare Intel Movidius, distribuția Intel a setului de instrumente OpenVINO și procesoarele Intel Xeon și Intel Core. Ella preia comenzile de la distanță prin intermediul unei aplicații online, face cafeaua, notifică clientul când este gata, o servește și accepta plata de pe cardul de credit al clientului.

Aparat de cafea robotizat

În urmă cu doi ani, Tan a intalnit un grup de angajați Intel Singapore care luau prânzul în locatia sa. El a salutat grupul și a prezentat ceea ce el numea în acel moment o „idee complet sălbatică”. Grupul din care face parte si echipa de vânzări și marketing Intel, l-a pus in legatura pe Tan cu echipele Intel potrivite – iar restul este istoria cafelei.

Unitatea ocupă o fracțiune din spațiul necesar pentru o cafenea tradițională, ceea ce se traduce printr-o amprentă de vânzare cu amănuntul mai ieftină. Apoi, Tan este capabil să garanteze calitate și consistență în fiecare ceașcă servită. De asemenea, Ella eliberează forța de muncă, permițându-i lui Tan să-și foloseasca personalul pentru alte sarcini din locatie, cum ar fi întâmpinarea clienților sau curățenia. Dar poate cel mai important în timpul pandemiei COVID-19, clienții sunt asigurați de siguranță, deoarece Ella funcționează într-o cameră închisă. Niciun om nu interacționează cu produsul din momentul în care este făcut până când acesta este servit fierbinte.

Tan și echipa sa intenționează să extindă soluția la alte 40 de locații din Singapore, apoi în Japonia și nu numai.

Afla mai multe despre “CATALOGUL NATIONAL ONLINE AL FIRMELOR DE VENDING DIN ROMAINA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*