Constatările actualizate ale raportului demonstrează o îmbunătățire semnificativă pentru companiile de vending și OCS, dar impactul continuu al restricțiilor Covid-19 rămâne sever.

Previzualizat la Adunarea Generală Anuală EVA (AGM) de luna trecută, noul raport de impact Covid-19 asupra industriei de vending și OCS se bazează pe răspunsurile la sondaje atât din partea operatorilor de distribuție, cât și a furnizorilor (cum ar fi producătorii, furnizorii de ingrediente, furnizorii de soluții de plată) din 15 țări europene într-o gamă de întrebări legate de afaceri în legătură cu ultimele restricții în vigoare din iulie până în octombrie și contrastează cu experiențele din timpul lockdown-urilor din primăvară. Raportul este publicat ca un raport european combinat cu toate răspunsurile, precum și 7 rapoarte individuale de țară (Austria, Franța, Germania, Italia, România, Spania și Marea Britanie) cu răspunsuri de la aceste piețe în mod specific. Ultimele relatări ale raportului arată cum restricțiile Covid-19 continuă să arunce o umbră întunecată asupra industriei noastre, dar există unele ușoare îmbunătățiri ale condițiilor.

Rezultatele includ:

• 48% dintre operatori au înregistrat o reducere a cifrei de afaceri în septembrie 2020 între 21% și 40%. O schimbare semnificativă în comparație cu pierderile din aprilie, când majoritatea respondenților (58%) au înregistrat pierderi la cifra de afaceri între 61-99%

• Persoanele care lucrează de acasă au fost principalul motiv pentru pierderea cifrei de afaceri de către operatori în ambele perioade de raportare.

• În perioada de toamnă, mai mulți operatori (43%) au planificat investiții pe baza performanțelor vânzărilor, comparativ cu primăvara (33%), ceea ce este motiv de optimism.

• În ciuda acestui fapt, în aprilie 2021 doar 14% dintre furnizori se așteaptă la o cifră de afaceri similară cu cea din 2019. Noul raport identifică, de asemenea, cele mai mari amenințări și oportunități pentru furnizori și operatori. Telemunca reprezintă cea mai mare amenințare la adresa afacerilor lor de vending. În ceea ce privește oportunitățile, unii operatori văd un bun potențial pentru industrie de a înlocui cantinele și cafenelele mai mari din companii. La fel ca în raportul anterior, răspunsurile din sondaj oferă, de asemenea, o înțelegere a motivelor specifice pentru care companiile au simțit o reducere a cifrei de afaceri, segmentele industriei care au înregistrat cele mai mari scăderi și dezvăluie în ce măsură jucătorii din industrie consideră că afacerea se va recupera în 2021. Membrii EVA au acces gratuit și complet la raport și îl pot solicita direct prin intermediul secretariatului EVA.

Oricine este interesat să cumpere sau să achiziționeze raportul trebuie să contacteze EVA la adresa vending@vending-europe.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*