Plasticul este o problema! Legiuitorii din California urmeaza sa introduca aproximativ 24 de legi care vizează combaterea poluării cu plastic.

plastic

Una dintre aceste legi ar interzice utilizarea plasticului de unică folosință. Legea privind responsabilitatea producătorilor de produse care polueaza cu plastic este monitorizată de California Automatic Vending Council și NAMA.

Afla mai multe despre “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Proiectul de lege ar impune producătorilor să reducă deșeurile prin „dimensionarea corectă” a recipientelor și modificarea meterialelor din care sunt compuse pentru a putea fi reutilizate, acolo unde este posibil.

Devine obligatoriu ca toate ambalajele de unică folosință și articolele pentru servicii alimentare să fie cu adevărat reciclabile sau compostabile până în 2032.

Ramane de vazut cand va ajunge trendul si in tara noastra. Totusi in Romania operatorii din industria de vending folosesc pe o scara tot mai mare recipiente de carton. Cartonul este un material bio-degradabil care este mult mai bine acceptat de autoritatile care au ca sarcina de serviciu protejarea mediului.

Citeste si “Valorificarea individuală a deșeurilor de ambalaje”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*