Dacă ești în căutarea unui model de afaceri simplu, direct și accesibil ca buget inițial investit ia în considerare posibilitatea unei francize în vending. Afacerile cu automatele de vending au devenit foarte populare și multor oameni le surâde stilul de viață pe care o astfel de afacere îl poate susține.

Franciza în vending îți poate schimba viața

Nu trebuie să fi absolvit anumite școli sau să ai o anumită pregătire profesională pentru a te ocupa de o afacere cu aparate de vending, ceea ce poate fi util dacă te gândești să îți schimbi cariera sau dacă experiența ta este într-un cu totul alt domeniu. O afacere cu automate de vending cere în primul rând mobilitate, deoarece va trebui să aprovizionezi, să repari, să întreții și să muți aparatele în mod regulat; în acest sens, trebuie să verifici specificațiile tehnice cu care vine fiecare aparat, pentru a știi la ce se așteaptă francizorul din partea ta.

Oportunitățile oferite de aparatele de vending necesită diferite nivele de investiții, deoarece, deși în mod normal investiția constă în cumpărarea aparatelor, în unele cazuri ele pot fi închiriate de la francizor sau pot fi obținute în sistem de leasing.

Pe lângă numeroase tipuri de aparate, găsești și diferite tipuri de produse pe care aceste automate le pot vinde. În plus francizorul poate să te învețe câteva concepte interesante de vending, despre care vei putea afla apoi mai multe direct din experiența ta de operare…

Franciza în vending reprezintă o oportunitate

Francizele de vending reprezintă o oportunitate reală și testată. Oricine are o gustare preferată pe care o poate achiziționa de la un aparat de vending, sau o cafea, un cappuccino, sau un irish coffee, indiferent că e în mall, clădiri de birouri, instituții de stat, la cumpărături sau într-un parc de agrement sau de distracții. Iar francizele de vending permit proprietarului să investească mult sau puțin, în funcție de câte aparate vrea acesta să opereze.

Într-o lume unde comoditatea e importantă, francizele de vending sunt o metodă rapidă și profitabilă de a obține avantaje din această afacere. Plasate în locuri cu trafic mare, precum clădirile de birouri sau centrele de afaceri, mall-urile, hotelurile, centrele medicale, sau magazinele alimentare, aparatele de vending reprezintă o oportunitate minunată pentru o mică afacere.

Franciza în vending – Exemplu teoretic de funcționare

Vânzarea de produse alimentare sănătoase prin aparatele de vending e una dintre cele mai populare tendințe din industrie! Această piață este încă insuficient exploatată, în creștere și vine în întâmpinarea consumatorului modern, care are nevoie de opțiuni mai sănătoase pentru alimentația sa.

Francizorul poate pune la bătaie un pachet care să conțină următoarele servicii:

 • Aparatul de vending
 • Cercetare de teren cu privire la locații
 • Ajutor în construirea relațiilor de business
 • Garanții, suport tehnic
 • Și mult mai multe!

Citește și: De ce este vending-ul românesc afectat de criză?

Francizorul mai poate oferii:

 • Training (Pregătire) la standarde superioare și ședințe nelimitate de consiliere cu francizatul.
 • Monitorizare de la distanță a vânzărilor și a inventarului (prin telemetrie).
 • Softuri de contabilitate, gestiune și raportare potrivite acestei afaceri
 • Locații potrivite pentru vending.
 • Cercetare personală în locație
 • Instrumente de implementare a afacerii: formulare, contracte, etc.
 • Modele de proceduri legale și organizaționale deja puse la punct
 • Managementul operațiunilor și asistență organizațională.
 • Independență! Tu ai control financiar și operațional complet.
 • Îți poți alege singur furnizorii de zi cu zi.

Unii francizori au o taxă de franciză mică (5%), iar alții nu au deloc. Condițiile diferă de la o franciză la alta și important este să citiți cu atenție contractul de franciză astfel să știți la ce vă angajați.

Franciza în vending a luat avânt și în România de mai mulți ani de zile și reprezintă un motor important de dezvoltare a acestei industrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*