Noile reglementări privind consumul de energie, care au intrat în vigoare de la 1 martie în Uniunea Europeană și în Regatul Unit, interzic vânzarea automatelor de vending frigorifice cel mai puțin eficiente urmand ca toate automatele noi să afișeze o eticheta energetică oficială.

Pentru prima dată, conform Asociației Europene a Vending & Coffee Service (EVA), automatele frigorifice vor avea un rating energetic oficial – similar cu cele afișate deja pe electrocasnicele comercializate Europa – și vor fi obligate să afișeze eticheta energetica pentru clienții vending și operatorii. Cerintele complementare de performanță energetică vor interzice progresiv mașinile ineficiente și vor obliga producătorii sa creeze automate de vending mai durabile si mai sustenabile.

EVA

EVA a emis propriul protocol de măsurare a energiei (EMP) pentru automatele de vending frigorifice în iulie 2019 pentru a ajuta la pregătirea industriei pentru modificările aduse de noile reglementări. EMP, dezvoltat de experții tehnici ai EVA, a permis producătorilor să testeze și să compare mașini similare fiind creditat cu faptul că a ajutat producătorii să introducă o serie de măsuri de economisire a energiei de mai bine de un deceniu. Noile reglementări și standardul oficial de consum de energie EN 50597 depășesc această abordare voluntară și fac, ca cele mai comune mașini automate frigorifice sa fie obligate la indeplinirea de noi obiective și obligații stricte.

automat de vending cu “frig”

Prezentată în 2009, Ecodesign Directive prevede reguli importante la nivelul UE pentru îmbunătățirea performanței de mediu a aparatelor de uz casnic și comercial. Directiva stabilește cerințele minime obligatorii pentru eficiența energetică a acestor produse.

Eticheta energetica
Eticheta energetica

Citeste si despre “Istoria sistemelor de plată în vending”.

Este clar ca in tara noastra “lucrurile” avanseaza mai greu, chiar daca vorbim de o directiva europeana, cu siguranta ca si in tara noastra operatorii de vending vor trebui sa isi alinieze intr-un final parcul de automate cu “frig” la noile cerinte. Raamane de vazut, cand si cum se va face acest lucru…

Listeaza-te si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*