Continuam articolul nostru in care va prezentam informatii interesante despre cafea, bautura preferata a unui numar foarte mare a locuitorilor acestei planete.

Asadar stiati ca:

6. La un moment dat s-a încercat interzicerea cafelei.

interzicerea cafelei

De-a lungul timpului s-a incercat interzicerea cafelei, atât în ​​întreaga lume, cât și separat in diferite tari. Aceste interdicții au venit adesea ca urmare a efectului stimulant al băuturii sau al mulțimii de oameni care au fost atrasi de aeasta, deoarece cafenelele au devenit adesea locuri pentru liber gânditorii pentru a discuta idei. În zilele noastre, cafeaua este disponibilă aproape peste tot în lume si poate fi consumata fara restrictii!

7. Cea mai scumpă cafea din lume este Kopi Luwak.

Kopi Luwak

Cea mai căutată varietate pentru “bautorii” de cafea, Kopi Luwak, provine din Indonezia. Este o metodă de producție care implică siveta de palmier, animale mici care mănâncă cireșe de cafea și elimina boabele. Produsul finit poate costa peste 530 GBP pe kilogram.

Cu toate acestea, există companii care incearca să depășească Kopi Luwak in ceea ce priveste pretul. Cafeaua de fildeș negru din Thailanda este produsă prin digestia cireșelor de către elefanți și poate costa până la 800 de lire sterline pe kilogram, sau 30 de lire sterline pe cană.

Citeste si “10 informatii interesante despre cafea (prima parte)”

8. Cea mai mare ceașcă de cafea a avut o înălțime de peste 3 metri.

cana de cafea

Creată în Honduras, ceașca Guinness World Record conținea peste 18.000 de litri de cafea, suficient pentru peste 120.000 cesti obisnuite.

9. Finlandezii consumă cea mai multa cafea.

Cafeaua este o parte integrantă a tradițiilor pentru multe țări scandinave, tari precum Norvegia și Suedia se clasează, in topul consumului de cafea. Cu toate acestea, pentru mulți adulți din Finlanda, cafeaua este o piatră de temelie a vieții de zi cu zi, cafeaua întrerupând o parte obișnuită a programului de munca fiind bauta cu aproape la fiecare masă.

10. Stiat ca despre cafea, ca te poate ajuta să trăiești mai mult.

Cafeaua rămâne una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume, în special datorită antioxidanților prezenți. Atunci când este consumată ca parte a unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos, cafeaua poate ajuta oamenii să trăiască o viață mai lungă și mai fericită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*