Ne-am decis sa va aducem la cunostinta 10 informatii interesante despre cafea, cafeaua fiind una dintre cele mai consumate bauturi a zilelor noastre. Fie ca este consumata sub forma unei bauturi calde sau reci, cafeaua a devenit un “must drink” pentru majoritatea adultilor si nu numai.

informatii interesante despre cafea

Cu toate ca o consumam intens stiati ca:

1. Cafeaua se consuma din secolul al IX-lea

Există multe povești si diferite legate de originea cafelei. Una dintre cele mai populare povești este cea a lui Kaldi, un tânăr căprar din Etiopia. Când a observat câta energie prinde turma lui când mestecă boabele de cafea, le-a încercat el însuși transformandu-le in “ceai”. De aici a mai fost doar un pas pana la cafeaua espresso pe care o consumam noi…

2. Boabele de cafea sunt de fapt semințe.

boabe de cafea

„Bobul de cafea” așa cum îl știm este samburele (mai este denumit si fasole) unei cireșe de cafea, fructele de pădure din care începe procesul de livrare a unei cafele grozave. Se numesc fasole datorită formei lor și sunt semințe tehnice care vor germina dacă sunt plantate în condițiile potrivite.

3. Cuvântul „cafea” provine din „vin”.

Primul cuvânt pentru fiertura de cafea a fost arabescul „qahwah”, care se referea la un tip de vin. Mai târziu, turcii otomani au folosit termenul „kahve”, care a fost urmat de cuvântul olandez „koffie”, din care a derivat numele în engleză în anul 1582.

4. În fiecare an se produc aproximativ 10 milioane de tone de cafea.

Mulți oameni susțin că cafeaua este a doua marfă cea mai comercializată din lume. Aceasta este o exagerare, dar cu toate acestea este consumata / prelucrata o cantitate extraordinară din acest produs în fiecare zi.

5. Espresso provine din cuvântul italian pentru „presat”.

Espresso

Espressoarele datează de la sfârșitul anilor 1880, dar nu au devenit populare în lume decât în ​​anii 1950. Termenul se referă la metoda de producție, care încă presupune presarea forțată a unei cantități mici de apă clocotită prin boabe de cafea măcinate pentru a produce o băutură mai mică și onctuasa.

Va urma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*