In cele ce urmeaza vom raspunde la o intrebare care sta pe buzele unor / multora dintre noi! De ce sa folosim automatele vending? Vom raspunde la aceasta intrebare din perspectiva consumatorului a end user-ului, clientul care ofera operatorilor de vending obiectul muncii…

Proximitatea automatelor de vending…

automatele de vending

Intr-o societate normala “ne impiedicam” de automatele de vending, pe care le gasim la fiecare colt de strada sau in fiecare magazin, cladire de birouri, etc. Aceasta apropiere si densitate mare a aparatelor de vending ne-au transformat in consumatori fideli a acestui tip de comert.

Pe langa faptul ca aparatele de vending se afla peste tot, un alt plus al acestora consta in faptul ca sunt deschide si functionabile 24/7!

Citeste si “Olimpiada de la Tokyo, un prilej pentru ca vendingul să strălucească”

Usurinta in folosire…

Actualmente majoritatea oamenilor sunt conectati la ultimele trenduri tehnologice, multi dintre noi folosim smartphone-ul, tableta sau alte gadget-uri. Folosirea unui automat de vending necesita mult mai putine cunostinte decat in cazul folosirii unui Smart TV. Oricine isi poate comanda o bautura calda, o bautura rece sau un snack in timp record si fara o prea mare intrebuintare. Automatele de vending sunt create pentru a fi extrem de intuitive si usor de folosit.

Modalitati de plata la indemana…

modalitati de plata in vending

Contactless, cashless, cu telefonul, RFID, cu cardul, cu bancnote sau monede toate acestea si multe alte metode de plata se regasesc pe piata metodelor de plata. Un mare atuu al automatelor de vending este ca “incaseaza” banii de la client fara intermediar si este normal ca aceste automate sa-si alinieze modalitatile de incasare a banilor la ultimele trenduri. Din aceasta cauza vom vedea ca autoamatele de vending “tin pasul cu tehnologia” si accepta o sumedenie de modalitati de plata, fie bancnote, monede (multe ofera rest), contactless cu cardul bancar sau telefonul ori prin diverse aplicatii de plata si multe altele.

Siguranta sanitara…

siguranta sanitara

In epoca Covid-ului “siguranta sanitara” se afla in gandul si pe buzele tuturor. Automatele de vending sunt foarte sigure d.p.d.v. sanitar, acestea fiind manipulate de multe ori de o singura persoana iar contactul cu consumatorul final fiind minimal. De asemenea in ultima vreme s-a inovat foarte mult in ceea ce priveste materialele cu care consumatorul vine in contact, astfel ca multe dintre acestea sunt antibacteriene. Pe langa folosirea noilor materiale si modalitatea de dispensie a produselor a evoluat astfel ca, contactul cu automatul sa fie minima.

Pentru ca de multe ori exista produse perisabile puse la vanzare prin intermediul automatelor de vending, acestea sunt dotate cu senzori care semnalizeaza o eventuala functionare neadecvata a vendomatului, functionare care ar putea duce la alterarea produselor.

Gama larga de produse…

micro piete

Dezvoltarea industriei de vending, a tipurilor de aparate a facut ca prin intermediul acestora sa poata fi vandute o gama larga si variata de produse. Fie ca vorbim de bauturi calde derivate din cafea si ceai sau de bauturi reci, snack-uri, conserve, pana la produse gatite precum diverse feluri de mancare, pizza salate, etc… toate se pot regasii in vendomate. In acest mod, in secolul vitezei, orice minut este important si o simpla vizita la o “vending market”, ne poate economisii foarte mult timp, timp pe care l-am pierde printre rafturile unui supermarket.

Afla mai multe despre “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*