In articolul precedent am incercat sa raspundem pe scurt la intrebarea “De ce sa folosim automatele de vending?”. In ceea ce urmeaza vom puncta cateva motive pentru care o afacere in domeniul operararii aparatelor de vending se poate dovedii un business atractiv.

Vending, un business facil…

Daca esti o persoana decenta d.p.d.v. intelectual cu dorinta de munca si suficienta energie, poti demara un business in acest domeniu. Daca ai “ochiul format” si cateva conexiuni poti gasii cateva locatii in care numarul de produse vandute sa fie satisfacator astfel incat sa iti permiti sustinerea afacerii pentru perioada de inceput.

Oferta mare de aparate…

vending

Exista posibilitatea de a achizitiona aparate de vending second hand (refurbished) sau noi. Desigur conteaza ce tipar de business iti doresti sa adopti.

Achizitionarea aparatelor de vending second hand iti ofera posibilitatea unei extinderi mai rapide cu o investitie initiala mai mica, dar in acelasi timp nu primesti linistea oferita de garantia unui aparat nou. Desigur exista mai multe firme care vand aparate SH (refurbished) si care ofera o garantie minimala (maxim 6 luni) acestora, trebuie doar sa vezi daca te “coafeaza” aceasta optiune.

Nu mai este nevoie sa insiram avantajele cumpararii aparatelor de vending noi (tehnologie de ultima ora care iti usureaza munca, garantia ca minim 24 de luni nu vei fi obligat sa investesti in partea de service, brand-ul tau “crestein ochii clientilor” care cumpara cu incredere sporita produsele de la un automat nou, etc)..

Usurinta in operare si service…

Fie ca vei decide sa achizitionezi aparate noi sau SH, trebuie sa sti ca aceste aparate sunt facute pentru a fi operate usor, nu trebuie sa fi inginer electronist pentru a le face refil si nici pentru a le repara, majoritatea sunt modulare putandu-se usor inlocui piesele defecte.

Gasesti tot ce ai nevoie pentru acest business…

refil

Pe piata de vending din tara noastra, o piata destul de dezvoltata, putem spune ca se gasesc toate tipurile de produse necesare operarii automatelor. Fie ca vorbim de vanzarea de automate, vanzarea de produse de refil, vanzarea de echipamente si piese de schimb , sau servicii de service, toate stau la indemana operatorilor din tara noastra, aflandu-se la un click sau un telefon distanta. Desigur oferta este variata si cuprinde toata gama de produse si servicii, de la nivel low la premium.

Ai parte de mult cash, momentan…

tranzactile cu cash in vending
cash

In vending in marea majoritate a tranzactiilor / vanzarilor se foloseste cash-ul. Noile tehnologii care privesc platile incep sa isi fac loc si in tara noastra dar nu intr-un ritm suficient de alert astfel ca inca o perioada destul de lunga, iubitorii cash-ului vor putea gasii in operarea aparatelor de vending un business care sa le satisfaca aceasta nevoie.

O industrie alba, gri, neagra spre roz 😉 …

Faptul ca industria de vending nu cunoaste o fiscalizare obisnuita (la fel ca toti operatorii economici) este bine cunoscut si avand in vedere tipicul businesului, poate fi si greu de implementat asa ceva. Cu toate acestea daca doresti sa operezi 100% legal (alb) o poti face fara probleme, la fel cum o poti face si in gri sau negru, dar in aceste ultime doua situatii “o faci pe barba ta” si risti ca businessul pe care il cladesti sa aiba “picioare de lut”. Deci pentru ca totul sa fie roz este bine sa te gandesti si la viitor cand pornesti un business in acest domeniu si sa decizi pe ce culoare doresti sa mergi mai departe.

Poti vinde orice cu ajutorul unui aparat de vending… aproape orice…

aparate vending pentru orice

Produse calde derivate din cafea, snack-uri, sucuri, conserve, mancare, poti vinde aproape orice. Secretul este sa “ai nas” si sa iti adaptezi oferta la cerintele pietei dintr-o anumita perioada. Pentru ca tranversam “perioada COVID”, am fost martori la adaptarea ofertei din aparatele de vending, unii operatori oferind spre vanzare produse precum masti si solutii dezinfectante…

Intra si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*