Prețurile pentru cafea au continuat să crească în Iulie 2021, cafeaua Arabica atingând cele mai ridicate niveluri din Noiembrie 2014.

Preturile au crescut pe măsură ce au crescut îngrijorările cu privire la disponibilitatea actuală și viitoare a multor origini, in special cel mai mare producător din lume, Brazilia, care a suferit un îngheț sever pe 20 Iulie. Ca urmare, volatilitatea pieței a crescut. Media lunară a indicatorului compozit ICO a ajuns la 152,24 cenți SUA / lb în Iulie 2021, cel mai înalt nivel de la 162,17 cenți SUA / lb înregistrat în Noiembrie 2014. Comparativ cu media lunară din octombrie 2020, începutul anului cafenial curent, nivelul atins în iulie 2021 reprezintă o creștere de 43,8%.

cafeaua Arabica

Prețurile tuturor celor patru grupuri de cafea au înregistrat creșteri substanțiale. Această tendință ascendentă a prețurilor cafelei în primele 10 luni ale anului cafenial 2020/21 pare să confirme o redresare netă față de nivelurile prețurilor scăzute care au dominat piața mondială începând cu anul cafenial 2017/18. Performanța prețurilor a fost, de asemenea, determinată de perspective mai puternice de cerere, deoarece măsurile de restricție legate de pandemie sunt eliminate pe piețele mari consumatoare, iar dezvoltarea programelor de vaccinare permite o revenire progresivă la activitatea economică normală.

Afla mai multe despre “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*