Prețul zahărului a atins, saptamana trecuta, cel mai înalt nivel din ultimii patru ani, după ce un raport a confirmat daunele aduse culturilor de trestie de zahăr din Brazilia, cel mai mare producator din lume, din cauza înghețurilor neobișnuit de dure din Iunie și Iulie.

trestie de zahar

Producția de zahăr din regiunea centru-sud a Braziliei a scăzut cu 11% în a doua jumătate a lunii Iulie la 3 milioane de tone, au declarat reprezentantii grupului industrial Unica, mai mult decât acestia se asteptau. Unica a adăugat că cele trei valuri de îngheț care au lovit suprafețele agricole au deteriorat și mai mult culturile deja afectate de cea mai gravă secetă din ultimii 90 de ani.

Jucatorii din piață se așteptau deja la o scadere pentru a doua jumătate a lunii Iulie din cauza înghețurilor, dar cifrele companiei erau sub estimări. La termen, zahărul de pe bursa ICE din New York a crescut cu aproape 7% saptamana trecuta ca răspuns la noile vesti. Unica a spus că trestia de zahăr produsă la hectar a scăzut cu 17,9% în iulie, comparativ cu perioada din anul precedent, deoarece înghețurile au însemnat că facilitatile de procesare au trebuit să taie trestia înainte de momentul ideal de recoltare.

Zdrobirea bastonului de trestie a scăzut cu 8% față de aceeași perioadă de acum un an, la 46,69 milioane de tone.

Citeste si “De ce sa folosim automatele de vending?(perspectiva consumatorului)”

Sezonul zahărului din Brazilia, o țară care furnizează aproximativ 40% din necesarul global de zahăr, s-ar putea încheia mult mai devreme decât de obicei, provocând aprovizionări globale mai reduse. Reprezentantii industriei au declarat că în următoarele săptămâni industria va avea mai multe date despre impactul înghețurilor asupra producției. Un sondaj realizat de compania de servicii de informații S&P Global Platts a estimat că producția de zahăr ar scădea cu 10%.

Afla mai multe despre “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Unii analiști cred că prețurile zahărului vor crește în continuare în săptămânile următoare ca urmare a perspectivelor de producție pe termen scurt.

Seceta și înghețurile din Brazilia au afectat alte câteva culturi, inclusiv cafeaua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*