Va oferim partea a doua a articolului despre tipurile de bauturi care au la baza banalul espresso, bauturi pe care le putem comanda / consuma, fie de la cafenea fie de la un aparat de vending.

12. Flat White

Flat white

Aceasta bautura este foarte populara în Australia și Noua Zeelandă. Aceste băuturi sunt similare cu cappuccino-urile, dar cu un raport mai mare de cafea-lapte și preparate fără spumă de lapte.

13. Cortado

Cortado

Cortado se realizează folosind cantități egale de espresso și lapte incalzit (aburit). Laptele este aburit, dar nu spumos ca în alte băuturi.

14. Red eye

Red Eye

Red eye este o băutură puternică, foarte cofeinizată. Pentru a face una, se prepara o ceașcă de cafea neagră la care se adaugă un shot de espresso.

15. Black eye

Black eye

Black eye este o variație și mai puternică a unui Red eye. Pentru a-l prepara se adăuga un shot dublu de espresso la o ceașcă de cafea neagră fierbinte.

16. Dripped eye

Dripped eye este cel mai puternic dintre cele trei, realizat prin adăugarea a trei shot-uri de espresso la o ceașcă de cafea neagră.

17. Lazy eye

Lazy eye este o opțiune mai puțin cofeinizată. Se face adăugând două shot-uri de espresso la o ceașcă de cafea neagră decofeinizată.

18. Black tie

Black tie

Black tie este preparat folosind ceaiul thailandez ca bază, mai degrabă decât cafeaua neagră. Pentru a-l face, adăugați un shot dublu de espresso la o ceașcă de ceai thailandez fierbinte.

19. Afogato

Afogato

Un affogato este mai mult un desert decât o băutură. Acest desert delicios este realizat prin turnarea unui shot de espresso peste o lingură de înghețată.

20. Espresso con panna

Espresso con panna

În italiană, „espresso con panna” înseamnă espresso cu frisca. Pentru a face o asemenea bautura, adăugați frișcă la unul sau doua shot-uri de espresso.

21. Galão

Galão

Aceasta este o băutură specifuc portugheză foarte cremoasă. Este preparata din 1/4 espresso și trei sferturi de spumă de lapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*