Top 5 cele mai scumpe cafele din lume, un clasament care ar trebui sa intereseze atat consumatorii foarte rafinati cat si pe cei pentru care cafeaua trebuie sa fie plina de zahar, eventual lapte si in cantitate cat mai mare.

5. Saint Helena Coffee – $79/450 gr

Saint Helena Coffee

Marele Napoleon Bonaparte a fost un fan înfocat al acestei cafele și a cultivat-o pe insula Sf. Elena, al carei nume il poarta. Băutura a continuat să înflorească de atunci. Insula este situată în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.200 de mile de coasta de vest a Africii. Costurile de transport sunt mari,acesta fiind unul dintre motivele pentru prețul ridicat. Cu toate acestea, iubitorii acestui brand sunt mai mult decât dispuși să plătească prețul mare, deoarece băutura are o aromă de caramel de înaltă calitate, parfumată cu note de citrice.

4. Kopi Luwak – $160/450 gr

Kopi Luwak

Această cafea este produsa în Indonezia cu “ajutorul” civetelor asiatice de palmier. Aceste animale consumă cireșele de cafea care fermentează în timpul digestiei. Boabele de cafea sunt eliminate în fecalele lor de unde sunt colectate și procesate. Gustul unic delicios al acestei cafele se datorează enzimelor secretate de zibetă în timpul digestiei. Drept urmare, cafeaua kopi luwak este cunoscută și sub numele de cafea civetă.

3. Hacienda La Esmeralda – $350/450 gr

Hacienda La Esmeralda

Această cafea a câștigat în ultimii ani de nenumarate ori, primul loc la concursurile de cafea internationale. Este cultivata pe versantii Muntelui Baru din Panama la umbra copacilor de guava. Această delicatesă rară de oferă o experiență deosebita pentru cunoscători, cu gustul său fantastic și aroma bogată.

2. Finca El Injerto Coffee – $500/450 gr

Finca El Injerto Coffee

Cafeaua Finca El Injerto este scumpă pentru că este făcută din boabe rare, bogate și mici. Calitatea boabelor este îmbunătățită prin spălarea lor o singura data și ruperea lor de două ori. În ciuda pretului sau de 500 USD/450 gr, este favorita adevaratilor cunoscatori in ale cafelei din întreaga lume.

1. Black Ivory Coffee – peste $500/450 gr

Black Ivory Coffee

Această cafea este făcută din boabe Arabica de Black Ivory Coffee Company din Thailanda. Similar cafelei care trece prin sistemul digestiv al civetelor, aceasta este “preparată” de elefanți care consumă boabele de cafea Arabica și le procesează în timpul digestiei. Acidul lor din stomac descompune proteinele din boabele de cafea verde și oferă băuturii o aromă robustă caracteristică. Această cafea este rară și scumpă, deoarece doar o cantitate mică de boabe sunt disponibile în orice moment. Pentru o ceașcă de cafea Black Ivory consumata la o cafenea (acolo unde se gaseste) trebuie să plătiți aproximativ 50 de dolari, ceea ce o face în prezent cea mai scumpă cafea din lume.

cafea
Top 5 cele mai scumpe cafele

Intra si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*