De la 01.01.2022 operatorii de vending din tara noastra sunt obligati sa-si doteze automatele de vending cu aparate de marcat electronice fiscale!

Conform art. III alin. (2) din Legea nr. 136 din 2019 operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, au obligația de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale.

De la intrarea in vigoare a legii termenul de aplicare a acesteia a fost in fiecare an prorogat. Care este motivul pentru care nici acum nu s-a prorogat termenul de aplicare a legii, ramane o nebuloasa, tot ce putem face este sa speram ca operatorii din industria noastra sunt pregatiti pentru aceasta “lovitura”.

case de marcat

Trebuie mentionat faptul ca impactul financiar va fi unul major asupra operatorilor de vending, la un pret minim de 50 de euro pentru fiecare “casa de marcat”, calculele sunt usor de facut de fiecare agent economic in functie de numarul de automate pe care le opereaza.

Pe langa impactul financiar, industria de vending trebuie sa gaseasca solutii pentru a gasii un numar atat de mare de echipamente pe care sa le monteze pe automatele de vending. De asemenea trebuie gasite solutii birocratice pentru a fiscaliza un numar atat de mare de “case de marcat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*