Ne aflam la inceput de an, prin urmare este normal sa vorbim despre tendintele industriei de vending in 2022.

Industria  de vending trece printr-o perioadă de transformare dramatică. Datorită COVID-19, interesul în creștere pentru sănătatea și durabilitatea alimentelor și dezvoltarea continuă a noilor tehnologii de plată sunt doar cateva dintre motivele pentru care viitorul pare “luminous”.

La începutul lui 2019, s-au evidentiat câteva dintre tendințele cheie în domeniul vendingului – de la tehnologiile de plată mobile până la noi locații de vânzare.

Aproape trei ani mai târziu, ne uităm la modul în care aceste tendințe „au luat viteza” și ce tendințe noi sunt gata să își pună amprenta în anii următori.

Ei bine să începem, iată câteva dintre cele mai interesante tendinte ale vânzărilor cu ajutorul automatelor de vending la care vă puteți aștepta să modeleze 2022 și anii urmatori:

1. Continua trecerea la platile cashless.

În 2019, am văzut că tranzacțiile cashless au crescut cu 7,9% într-un an pe teritoriul UE. Impulsata de cerințele de igienă ca urmare a pandemiei de COVID-19, creșterea plăților fara numerar este încă puternică. Potrivit BCE, în timp ce numărul total de tranzacții contactless a încetinit în 2020, valoarea acestor plăți a crescut cu 8,7%.

Tendintele industriei de vending in 2022

Platile fără numerar sunt mai binevenite și mai răspândite decât oricând, vânzările trebuie să țină pasul. Având în vedere că studiile arată că platile cashless încurajează clienții să cheltuiască mai mult, vestea este excelentă pentru operatorii de vending care tin pasul cu tehnologia.

2. Plata cu telefonul mobil a devenit o metodă de plată preferată.

Am menționat deja plata fără numerar. Totuși, ceva care merită o mențiune specifică aici este telefonul mobil. Am prezis că acest tip de plata “va decola” – dar ritmul uimitor al creșterii sale era greu de prevăzut pentru oricine.

Plata cu telefonul mobil

În anul 2020, utilizatorii de plăți cu mobilul din Europa de Vest au crescut cu 18,7%. Având la bază serviciile bancare mobile și tehnologiile NFC răspândite, consumatorii se așteaptă să poată plăti cu mobilul oriunde ar merge – chiar și la automate.

Din fericire, aceste opțiuni sunt din ce în ce mai răspândite. Cu toate acestea, schimbarea vine. Urmează plata de la distanță cu ajutorul mobilului. Acest lucru va permite clienților să comande produse și să plătească de pe telefonul mobil, înainte de a-și ridica comanda de la automat mai târziu.

Acesta este următorul pas pentru a investii în “confortul clienților”.

3. Vendingul schimbă locația, utilizatorul și produsul.

Aparatele automate se diversifică. Nu este vorba doar de gustări ieftine în gări și locuri de muncă (deși încă fac asta). În schimb, oportunitățile de vending sunt peste tot – de la locații de ultimă generație până la locații directe către consumatori.

Asta înseamnă inevitabil că și produsele s-au schimbat. Vendomatele vând acum gustări sănătoase, produse vegane și fără gluten, umbrele și produse cosmetice, chiar și ouă, lapte și carne – adică produse proaspete care nu s-ar fi crezut posibile până acum. Pentru companiile de vending, asta înseamnă noi posibilitati de utilizare și noi oportunități de afaceri.

Dar operatorii trebuie sa fie  conștienti. Produsele s-au schimbat, dar la fel s-au schimbat și cerințele de ambalare. Datorită modificării reglementărilor europene, plasticul nu mai este permis. Această schimbare pozitivă a atitudinilor ecologice va rămâne “un subiect” în anii următori.

4. Oportunitățile de a adăuga valoare sunt în creștere.

În trecut ne-am întrebat „ce ar fi dacă automatele ar putea cunoaște limba ta sau băutura preferata?”. Datorită recunoașterii smartphone-urilor și utilizării datelor biometrice în vending, în unele părți ale lumii, aparatele pot ști exact asta.

Dacă creșterea vânzărilor personalizate a fost mai lentă în Europa decât în ​​altă parte, industria continuă să ofere valoare adăugată clienților săi.

Tehnologia cu ecran tactil, de exemplu, stimulează marketingul personalizat bazat pe vreme, perioada anului și ora din zi, în timp ce noile funcționalități oferă operatorilor posibilitatea de a îmbunătăți recompensele, ofertele de fidelitate și eventuale vouchere.

Intra si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*