La inceputul anului 2022 putem face bilantul anului trecut si iata ca va oferim top 5 cele mai mari companii detinatoare de lanturi de cafenele din lume. Cu siguranta in topul nostru o sa gasiti brand-uri pe care le intalnim si in tara noastra.

Starbucks Corporation

Starbucks Corporation este una dintre cele mai mari companii din industria cafelei din lume, cu peste 32.943 de cafenele. Compania este cunoscută pentru vânzarea de băuturi calde și reci și cafea în căni de cafea personalizate. Pe lângă faptul că operează magazine de vânzare cu amănuntul din întreaga lume, compania vinde, de asemenea, capsule de cafea pentru acasă prin diverse canale, inclusiv Walmart Inc. și Amazon.com. Inc. În 2020, veniturile anuale ale Starbucks Corporation  au scăzut cu 27,7% din cauza blocării induse de pandemie.

Starbucks

Cu toate acestea, rapoartele din Q2 au aratătat o creștere a vânzărilor globale de cafenele cu 15%, precum. Potrivit rapoartelor oficiale, 70% din veniturile companiei provin din America, în timp ce veniturile cafenelelor internaționale reprezintă 22%. În 2020, a generat un venit de 19,16 miliarde de dolari. Compania are sediul central în Seattle, Washington.

Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts a fost fondată în 1948 ca „Open Kettle” aflandu-se sub umbrela Dunkin Brands Group, Inc. Este una dintre cele mai mari lanturi de cafenele din lume, cu peste 11.300 de locatii situate în 36 de țări. SUA rămâne cea mai mare piață a sa, cu 8.500 de locatii. Compania a început inițial cu cafea și gogoși în meniul său, dar mai târziu s-a extins la o serie idversa de articole, inclusiv covrigi, sandvișuri și salate. Dunkin’ Donuts a înregistrat o scădere a vânzărilor din cauza pandemiei și a generat venituri de doar 1,3 miliarde de dolari. Pentru a depăși pierderea, compania și-a modernizat meniul și a introdus „băutura Charli”, ceea ce a dus la o creștere cu 57% a descărcărilor aplicațiilor sale online. Dunkin’ Donuts este cel mai mare operator drive-thru din SUA, cu peste 6.300 de cafenele și controlează 65% din piața din SUA împreună cu Starbucks Corporation.

Tim Hortons

Tim Hortons

Compania canadiană a fost fondată în 1964 și are peste 4.949 de locatii răspândite în 14 țări. Deși compania a început doar cu cafea și gogoși, acum și-a extins meniul la o gamă largă de băuturi, supe, sandvișuri etc. Tim Hortons este prima alegere a clienților fiind o companie mai accesibilă decât Starbucks Corporation. Compania a suferit din cauza pandemiei. Rapoartele oficiale au indicat rezultate mai slabe în primul trimestru, vânzările sale în cafenele comparabile scăzând cu 2,3% din cauza restricțiilor Covid-19. Cu toate acestea, se recuperează modernizându-și experiența drive-thru și îmbunătățind meniul de bază pentru a câștiga clienții. În 2020, veniturile sale au fost de 2,81 miliarde de dolari. Lanțul de cafenele este subsidiara Restaurant Brands International Inc.

Costa Coffee

Costa Coffee este o companie britanică cu sediul central în Dunstable, Anglia. A fost înființată în 1971 de doi frați, care au dorit inițial să vândă cafea prăjită către companii de catering și cafenele italiene specializate. Cafenelele Costa Coffee se gasesc 31 de țări, cu peste 3.100 de locatii. În 2019, Costa Coffee a devenit subsidiara The Coca-Cola Company, după ce a fost vândută pentru 3,9 miliarde de euro. Potrivit World Coffee Portal, compania a reușit să deschidă aproximativ 56 de magazine în Marea Britanie în 2020 și a păstrat o cotă de 29% din piața totală a lanțurilor de cafea de marcă din Marea Britanie. Recent, Costa Coffee a introdus signature-flavored canned coffee, vândută în mai multe magazine din Marea Britanie, inclusiv Sainsbury’s și Asda. Veniturile sale de 2,07 miliarde de dolari în 2020 o fac una dintre cele mai mari companii de cafea din lume.

Citeste si “De la 01.01.2022 operatorii de vending sunt obligati sa monteze case de marcat”.

McCafe

McCafe

Compania McCafe a fost fondata în 1993 în Melbourne, Australia și este un lanț de cafenele. Compania reflectă tendința de consum către cafeaua espresso. Este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai mari companii care functioneaza in industria cafenelelor din lume, cu peste 15.000 de locatii situate în întreaga lume. Brand-ul McCafe a devenit faimos la scurt timp după înființare, deoarece în 2003, compania a generat cu 15% mai multe venituri decât compania-mamă McDonald’s Corporation. McCafe folosește boabe de cafea furnizate de Rainforest Alliance Farms pentru prepararea și amestecarea cafelei. Este iubit pe scară largă în întreaga lume datorită prețurilor sale accesibile și gustului deosebit.

Intra si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*