Industria cafelei și ceaiului include produse gata de servit, ingrediente instant și preparate in localuri dedicate care servesc băuturile exclusiv sau ca parte a serviciului lor de băuturi. Piața totală a cafelei și ceaiului a crescut de la 142,1 miliarde $ în 2019 la 148,5 miliarde $ în 2020, o rată anuală de creștere. de 4,6 la sută.

Rata de crestere este scăzută in momentul de fata din cauza închiderilor cauzate de Coronavirus, dar industria ar trebui să revină la o rată medie de creștere de 9,0 la sută anual pentru a ajunge la 191,1 miliarde $ în 2023. Antreprenorii din toate domeniile de servicii de cafea și ceai pot planifica în mod proactiv succesul în afaceri, valorificând statisticile industriei și tendințele băuturilor în 2022.

Industria cafelei și ceaiului

Motivele pentru care industria cafelei și ceaiului va creștere în 2022

     Popularitatea cafenelelor – Aproximativ 60% dintre băutorii de cafea din SUA vizitează un lanț de cafenele cel puțin o dată pe lună. Prezenta bautorilor de cafea in cafenele este foarte mare si in tarile Europene dezvoltate, este de asteptat ca si in tara noastra sa fim martorii acestui trend.

    Drive-through-urile rămân foarte populare – Statisticile arată că 50% dintre americani își iau cafeaua din cafenelele drive-through. In Europa fenomenul este mai putin raspandit dar in schimb sunt dezvoltate micile cafenele care “servesc la geam” cafea de calitate.

cafea

    Cererea globală de cafea – Cafeaua si ceaiul sunt tot mai cerute si de la an la an statisticile ne arata ca viitorul suna bine in acest domeniu .

    Consumul de ceai al milenialilor este in crestere – Ceaiul continuă să câștige cotă de piață în zone surprinzătoare. De exemplu aproximativ jumătate dintre mărcile de ceai din Marea Britanie sunt achiziționate de mileniali din grupul demografic de 24 până la 35 de ani.

    Statisticile industriei ceaiului – Industria ceaiului generează 52,1 miliarde de dolari anual, iar veniturile se preconizează că vor crește la 81,6 miliarde de dolari până în 2026.

    Generația Z tot mai interesata de noi produse – Generația Z a contribuit la creșterea cererii de băuturi spumante îmbuteliate cu gheață, cum ar fi ceaiul spumant Lipton, ceaiul spumant Sound, Kombucha Wonder Drink Sparkling Fermented Tea și multe alte mărci.

    Tipuri de ceai aflate pe piață  – Există multe varietăți de ceai, cum ar fi ceaiul negru, Oolong, verde, din plante și din fructe, dar ceaiul negru este cel mai popular datorită proprietăților sale antispastice, antivirale și antialergenice. Cererea crescută de ceai verde este atribuită beneficiilor sale pentru sănătate, care includ o sănătate cardiovasculară mai bună și pierderea în greutate.

    Consumul zilnic de cafea – Consumul mediu zilnic de cafea este de 3,1 căni / consumator.

    Cererea de băuturi de cafea de specialitate – Mai mult de jumătate din consumul total de cafea include băuturi de specialitate precum espresso, cappuccino, cafea cu gheață/rece și latte la prețuri premium.

 Intra si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*