În primele două luni ale anului 2022, în întreaga lume au fost instalate 1.817 de ATM-uri pentru BITCOIN. Anul trecut au fost instalate 2.435 de bancomate pentru criptomonede în aceeași fereastră de timp.

BITCOIN

În ultimele șase luni, Bitcoin (BTC) a înregistrat numeroase “varfuri” – adoptarea generală a criptomonedei în El Salvador, un nou maxim istoric de 69.000 USD și o rată de dezvoltare a rețelei mai puternică decât oricând. Cu toate acestea, pentru prima dată în istorie, instalarea la nivel global de ATM-uri pentru Bitcoin au încetinit în primele doua luni ale anului prin comparație cu anul precedent.

Luând în considerare doar ianuarie și februarie 2022, în întreaga lume au fost instalate un total de 1.817 de bancomate pentru criptomonede. În același interval de timp, anul trecut, au fost instalate 2.435 de ATM-uri, ceea ce înseamnă cu 618 bancomate mai mult față de anul acesta.

ATM-uri pentru BITCOIN

În 2020, doar 760 de bancomate au fost instalate în acest interval de timp, ceea ce a “umbrit” instalarea celor 250 de bancomate din 2019.

Unul dintre principalele motive pentru încetinirea momentană poate fi atribuit lipsei de implicare a jurisdicțiilor mai noi. De exemplu, numai Statele Unite au contribuit la 93% din totalul instalațiilor globale de cripto ATM în 2022, cu 1.689 de bancomate noi.

Citeste si “Vendomat de NFT – uri amplasat in New York”

Pe de altă parte, montarea ATM-urile Bitcoin din Europa a fost redusa cu 1 ATM în primele două luni, coborând la un total de 1.397 ATM-uri. America de Nord reprezintă peste 95% din totalul cripto ATM cu 34.284 ATM-uri.

În prezent, sunt instalate un total de 36.067 de bancomate. În ciuda unui început de an mai lent, instalarea de cripto ATM-uri este așteptata să crească pe măsură ce jurisdicții precum El Salvador intenționează să implementeze 1.500 de ATM-uri Bitcoin.

Cu excepția cazului în care mai multe guverne își intensifică eforturile pentru adoptarea cripto, instalarea  ATM-urilor va fi dificil să mențină o traiectorie ascendentă, pe măsură ce țările actuale prietenoase cu cripto-ul ajung la saturație în ceea ce privește instalarea de noi ATM-uri cripto și Bitcoin.

Unul dintre efectele pozitive imediate ale adoptării Bitcoin pentru El Salvador este o creștere bruscă a turismului. Ministrul turismului salvadorean, Morena Valdez, a declarat pe 22 februarie că industria turismului din țară a crescut cu peste 30% de la adoptarea Bitcoin în septembrie 2021.

Intra si tu in “Catalogul Naţional Online al Firmelor de Vending din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*