De 30 de ani echipa Danemar este alaturi de partenerii sai, iar clientii din industria de vending sunt, in continuare, printre cei mai importanti. Echipa Danemar continuă să exceleze și să ne surprindă în diverse moduri, demonstrând că merită numele de lider pe piața sistemelor de plată. Vă prezentăm în continuare un interviu cu directorul general, Victor Marin.

Nu vă sperie titlul articolului şi, mai ales, cifra de „30 de ani“?

30 de ani! Unii ar spune „o viață de om“. Şi chiar este o viață… O viață în care ne-am născut ca idee, am evoluat ca firmă, ne-am dezvoltat alături de parteneri, conturându-ne într-o companie stabila, ca apoi să devenim lideri în domeniul sistemelor de plată din România.
Cheia succesului nostru a fost şi este munca în echipă! Eficiența muncii în echipă şi-a demonstrat utilitatea şi importanța în decursul anilor, dar mai ales după 2020.

În cei 30 de ani, firma a trecut cu bine prin toate crizele prin care a trecut lumea, repliindu-se rapid situațiilor născute din prezențele momentului.

Victor Marin

Nu ne-am văzut de la Vending Expo 2019. Cum au fost ultimii ani pentru compania DANEMAR?

Ani grei! Destul de grei! Lumea toată a fost zguduită de ceea ce a adus anul 2020: virusul SARS-CoV-2 şi pandemia. Şocul lumii a fost cumplit. Şocul a adus cu el frica. Frica de contaminare a adus cu ea ideea de izolare completă, ceea ce s-a numit “Lock-down“.
În ziua de 13 martie 2020 am fost nevoiți să închidem activitatea la sediul firmei şi, conform legii, ne-am izolat în case. După ce ne-am revenit puțin din şocul ideii de “Lock-down“, împreună cu colegii mei am decis să începem să lucrăm de acasă. Încă nu prea ştiam ce înseamnă asta, nu mai făcusem acest lucru dar, întreaga echipă a acționat instinctiv, în nevoia şi din obligația morală, de a asigura cu orice preț continuitatea activităților firmei.
Activitățile principale ale firmei constau în vânzarea de echipamente şi asigurarea suportului tehnic pentru acestea. Am reinventat un mod inedit de a ne continua activitatea. Echipa de vânzări întocmea oferte, căuta proiecte noi şi reactualiza contractele expirate. Departamentul fi­nan­ciar şi-a continuat activitatea curentă, iar marketing-ul a continuat să lucreze la actualizarea şi optimizarea website-ului. Membrii echipei de service au venit pe rând la firmă şi au luat acasă stațiile de lucru, ustensilele şi instrumentele specifice activității, piese de schimb precum şi echipamentele sosite pentru reparații.
Vă amintiți, desigur, că a existat un moment în timpul „lock-down-ului“ în care cu toții, având mai mult timp la dispoziție, ne-am apucat să facem curățenie în case, în acte, în firme şi… în parcul de echipamente defecte. Primeam de la clienții nostri, prin intermediul firmelor de curierat, echipamente ce necesitau întreținere sau reparații mai ample. Odată ajunse la sediul nostru, acestea erau “carantinate“ timp de o săptămâna într-un loc special, bine aerisit.
Am implementat proceduri clare, în aşa fel încât nimeni să nu se suprapună la sediul firmei cu altă persoană. Colegii veneau pe rând să aducă sau să preia echipamentele primite pentru reparații. Un coleg a fost desemnat să se ocupe cu expedierea coletelor. Venea în jurul prânzului, le împacheta pe cele gata de expediere şi tiparea AWB-urile şi facturile gata întocmite de o altă colegă, tot de acasă.
Coletele erau apoi scoase afară la uşa firmei. Curierii veneau să le ridice, fără să intre în firmă.
La fel se proceda şi cu comenzile pentru echipamentele noi.
Uşor, uşor, am redescoperit puterea încrederii în noi, în instinctele noastre care au putut face față acelor evenimente neaşteptate, absolut deosebite de ceea ce întâlnisem până atunci. Şi mai e ceva! Cred că în fiecare colet, ambalam, trimiteam odată cu echipamentul şi o doză de optimism, de curaj, care spunea destinatarului: „Suntem împreună, vom învinge şi ne vom intoarce la viața noastră normală!’’
După aceşti ani am descoperit că suntem mai mult decât o firmă – suntem o familie!
La mijlocul lunii mai ne-am reluat activitatea la sediul firmei şi încet, încet, purtând măşti şi folosind în exces dezinfectant pentru mâini, am reintrat în normal. Am achiziționat un dispozitiv special de dezinfecție cu ozon şi fiecare echipament intrat în service trecea printr-o procedură de dezinfectare.
Cu multă muncă şi atenție acordată clienților am reuşit să obținem rezultate bune în 2020, foarte bune în 2021 şi excepționale în 2022. Avem o poziție solidă şi stabilă pe piața sistemelor de plată, iar participarea la Vending Expo 2023 va fi pentru noi o oportunitate de a interacționa cu clienții noştri, marii jucători din piața de vending şi o ocazie de a discuta noi oportunități de afaceri, precum şi modalități noi prin care să ne extindem şi să ne întărim relațiile de colaborare.

Cum ați caracteriza echipa Danemar?

Pentru mine şi, sunt sigur că şi pentru colegii mei, principalul factor de succes este echipa Danemar. Anul acesta aniversar, îl dedicăm întregii echipe care, timp de 30 de ani, a contribuit şi continuă să contribuie la stabilitatea firmei.
„Omul sfințeşte locul!“ Am avut noroc de o echipă excepțională de oameni serioşi şi muncitori care respectă deopotrivă şi clientul şi valorile companiei. Pregătirea şi scolarizarea personalului, alături de orientarea noastră cu dărurire şi respect către partener, ne-au calificat în ochii clienților noştri ca fiind parteneri de încredere.

Care sunt relațiile dvs. cu clienții şi cum le-ați clasifica?

Pentu noi toți clienții, fie ei mari sau mici, sunt importanți. Prioritizările noastre nu sunt decât în lumina eforturilor echipei de a-i servi pe toți bine şi repede. Am dobândit astfel o bună reputație atât prin experiența noastră tehnică, prin echipamentele fiabile şi performante şi, de ce nu, prin calitatea serviciilor oferite şi a suportului prompt de după vânzare.
Ne mândrim cu echipa noastră orientată pe nevoile clienților. Ei reprezintă prioritatea noastră şi monitorizăm constant tendințele pieței din România, pentru a ne asigura că toate produsele noastre sunt adaptate nevoilor clienților şi pentru a le oferi o soluție optimă, unică pentru afacerea acestora.

Danemar a devenit un furnizor de solutii integrate de plata
Danemar a devenit un furnizor de solutii integrate de plata

Care sunt principalele produse din portofoliul DANEMAR?

Activitatea noastră s-a concentrat pe furnizarea şi întreținerea sistemelor de plată utilizate în automatele de vânzare neasistate, în toate industriile unde acestea sunt utilizate: vending, parking & ticketing, banking, gaming, retail, car-wash, amusement.
Prin sisteme de plată înțelegem acceptoare de monede şi bancnote cu, sau fără, posibilitatea de plată a restului, precum şi sisteme de plată fără numerar: carduri bancare sau closed-loop.

Cu ce producatori colaborați?

Colaborăm cu cei mai mari producători în domeniul sistemelor de plată: Crane Payment Innovations (CPI), PayComplete (SuzoHapp), International Currency Technologies (ICT), Televend (INTIS) şi Sielaff.

Aveti ceva noutăți?

Cu bucurie doresc să vă anunț că anul 2023 a debutat cu un vis devenit realitate. DANEMAR a devenit furnizor de soluții de plată integrate şi a lansat pe piață primul produs propriu – un automat de jetoane care poate fi folosit în diverse industrii: vending, spălătorii auto, retail, amuzament.
Acest Automat de jetoane utilizează atât sisteme de plată cu numerar cât şi plata cu card bancar precum şi un sistem performant de telemetrie. DANEMAR a devenit astfel un furnizor de SOLUȚII INTEGRATE DE PLATĂ.

Ați vorbit despre toți şi toate, dar nu ne-ați spus nimic despre dvs. Ce ne puteți spune? Cine sunteți în această poveste de 30 de ani?

Hm! Am fost şi sunt MAR din DANEMAR. Acum 30 de ani am plecat de la un vis, stărui în împlinirea acestui vis. Sunt unul dintre „păstrătorii viselor“, mai precis spus, garantul lor. Sunt fiecare din colegii firmei şi, în acelaşi timp reprezint interesele fiecărui partener de afaceri. Sunt „ieri“ şi „astăzi“ şi sper ca voi fi şi „mâine“.
De 30 de ani firma DANEMAR este o parte importantă din viața mea. Sunt Victor Marin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*