Leonard Caffe

Leonard Caffe
Denumirea companiei:
Leonard Caffe
Descrierea companiei:

Povestea Leonard Caffe începe cu aproape 30 de ani în urmă, la Timișoara, unde Mihail Florescu înființează alături de alți doi parteneri compania S.C. Phoenix Impex SRL.

Mihai Florescu

În 1991, Mihail Florescu aduce în orașul florilor de pe Bega, după aproape zece ani de viață în Italia, nu doar tehnologia Petroncini, al cărei membru devine prin căsătorie, ci și „espresso italiano” sau tradiția cafelelor arabice ideale pentru ibric. Era un început de drum care avea să-i aducă numeroase satisfacții.

Următoarea etapă în viața firmei este anul 1996, când activitatea este transferată în Capitală, iar acțiunile S.C. Phoenix Impex SRL trec în portofoliul Global Trade, al cărei unic acționar este Mihail Florescu. O schimbare de bun augur din punct de vedere financiar și care deschide practic calea dezvoltării ulterioare. La acea vreme, cafeaua se vindea vrac, solicitările zilnice fiind de 150 -200 kg, adică cam cât se cerea la Timișoara într-o lună întreagă. În prima lună, de exemplu, la București s-a ajuns la un volum al vânzărilor de șase tone de cafea. Este și momentul unei premiere pentru piața locală, Mihail Florescu folosește pentru prima dată în România o nouă tehnologie – prăjirea cafelei pe flux de aer cald.

Singura cafea din Romania agreată și autorizată de grupul Ferrero Rocher (1999).

Doi ani mai târziu, este înregistrată marca Leonard Caffe, care s-a consacrat prin tradiție, pasiune și calitate. Brandul era deja vizibil pe piață, bucurându-se de recunoaștere în rândul consumatorilor, ceea ce face să devină firesc următorul pas: deschiderea primei cafenele cu degustare din România în atmosfera boemă de pe strada Avrig. Era o noutate nu doar pentru România, ci și o raritate pentru Europa, mai ales că aici puteau fi degustate nu mai puțin de 25 tipuri de cafea, iar clienții își puteau lua cafea și pentru acasă.

În 2008, activitatea de producție se mută în localitatea Cornetu, aflată la circa 20 de km distanță de Capitală. Noua clădire, construită la marginea pădurii, devine în scurt timp un adevărat templu al cafelei. Este locul unde se prepară miscele cu arome unice pe piața românească, a căror faimă a trecut și peste ocean, dar și o lume de poveste în care poți să descoperi atmosfera din vremuri de mult apuse.

Din 1999 sunt furnizori autorizați ai Casei Regale a României., colaborează cu Statele Unite și alte 3 țaăi europene, în Dublin exportă cafea pentru vending.

La Târgul Cafelei care se ținea la Obor, era motiv de întâlnire între Domnul Florescu și prietenii din liceu, facultate și copilărie, întrucât Domnul Florescu a copilărit pe Lizeanu.

Leonard Caffe este primul producător român de cafea care a reușit să trezească și interesul americanilor cu marca Cafeaua Vampirului, un blend exotic, ciudat și enigmatic precum Vlad Dracula, care ne îmbie cu arome de scorțișoară și un praf fin de ardei iute.

Un obiectiv important pentru Leonard Caffe pentru perioada următoare este dezvoltarea rețelei de Ateliere de Cafea – douăzeci unități în prezent, deschise în provincie și Capitală – scopul fiind uniformizarea pieței cafelei de calitate din punct de vedere al prețurilor, după cum susține Mihail Florescu.

Leonard Caffe este recunoscută în Revista Planet Coffee drept compania cu o cafea excelentă.

Leonard Caffe produce lunar circa 10 de tone de cafea – importurile se ridică la 150 de tone -, având în portofoliu 35 de tipuri de cafea ambalate ca blenduri diferite, iar ca brand de origine – 25 de tipuri de cafea. Cafeaua este adusă din portul italian Trieste, de unde se face aprovizionarea cu 22-25 de tipuri de cafea. Pe baza acestora se fac miscelele, un amestec de mai multe tipuri de cafele, robusta sau arabica sau numai arabica. Leonard Caffe are în portofoliu miscele precum Miscela Gold, Ora și Avedis, Miscela Vending.

Pe lista clienților se află lanțul HoReCa (Miscela Oro, Degusta Suprema, Miscela Italiana, Miscela Decofeinizată), dar și rețeaua vending. Printre cele mai cunoscute mărci din portofoliu se numără Cafeaua Vampirului, Avedis și Cafeaua Bunicii.

Leonard Caffe colaborează și este deja cunoscută în rândul companiilor ce se ocupă cu administrarea aparatelor vending de cafea.

Produs/Serviciu #1:

Cea mai bună cafea, pe onoarea mea!

Miscela –Cea mai bună cafea, pe onoarea mea a fost creată ca o necesitate în a corespunde celor mai pretențioase gusturi. Este un blend atent selectionat ce are în compoziție 100% cafele arabice de pe 3 continente (Africa, Asia, America).

Produs/Serviciu #2:

Miscela Vending

Miscela vending este destinată aparatelor vending de cafea, este o cafea Italiană cu nivel de prăjire mediu.

Produs/Serviciu #3:

Lost Society

Această cafea este un blend din 3 continente și cu un grad de cofeină moderat.
Armonia și aroma celor 3 continente dau cafelei o aromă excelentă, aroma Leonard Caffe!

Telefon:
Adresa:
str. Constructorului nr. 24, com. Cornetu, Jud. Ilfov

Trimite un mesaj companiei