International Exhibitions, VendExpo și WRS5 2018, vor prezenta cele mai recente realizări privind soluțiile de vending și autoservire pentru marea masă de clienți.

Se preconizează că aproape 80 de companii locale și internaționale vor prezenta peste 150 de branduri de aparate de vending, piese de schimb, ingrediente, soluții de plată, sisteme de autoservire, etc. Peste 4000 de antreprenori din toate regiunile Rusiei și țările din apropiere vor vizita expoziția.

Este prima dată când evenimentul se va desfășura simultan cu expoziția de franciză BUYBRAND Franchise Market, care va întruni peste 100 de companii de franciză naționale și străine în domeniul serviciilor de catering, retail și servicii, precum și peste 5000 de antreprenori cu potențial total de investiții în jur de 0,7 miliarde. Expozanții și vizitatorii BUYBRAND Franchise Market vor mări fluxul de vizitatori la eveniment, iar publicul va fi mai numeros.

Interesul altor companii cu privire la eveniment este deja vizibil. Branduri precum CPI, Mars, Gumballs, VNE SRL, Providence, Bilt, TIC, Evolve, NECTA, BRITA, Rheavendors East, STEGO, Innovative Technology și alții au confirmat deja că vor participa. Dintre companiile din Rusia, merită menționate SIBA Vending, Unicum, VendEx, Vavilon Vending, Telemetron și Vendshop – toate au fost apreciate de vizitatori la expoziția din 2017. Aproape 70% din spațiul expozițional este deja ocupat de expozanți.

Piața de vending din Rusia este în plină dezvoltare. Potrivit raportului președintelui Asociației Naționale a Comerțului Automatizat, Boris Belotserkovskiy, în 2018-2021, ratele de creștere a vendingului din Rusia vor atinge ratele de dezvoltare a comerțului cu amănuntul al alimentelor în procent de 12-13%. Până în 2021, numărul de aparate de vending va ajunge la 270.000 datorită factorilor de creștere a pieței, cum ar fi: găzduirea Cupei Mondiale FIFA în 2018, adoptarea formatelor populare de retail prin vending, datorită creșterii numărului de „aparate intelectuale“, populația urbană activă crescând cu 5,3% anual, precum și interesul crescând față de vendingul oferit de producătorii internaționali FCMG.

Expoziția se desfășoară sub patronajul Camerei de Comerț a Federației Ruse, cu sprijinul Asociației Naționale de Vending, OPORA ROSSII, Asociației Europene de Vending.

Citiți mai multe informații pe site-ul www.vendingexpo.ru/eng/

Informații contact: +7495 249 11 09 / info@expomtg.com

PREZENTARE GENERALĂ A PIEȚEI DE VENDING ȘI SISTEME DE AUTOSERVIRE DIN RUSIA

Prognoza dezvoltării pieței în 2017-2021 conform președintelui Asociației Naționale a Comerțului Automatizat, a raportului lui Boris Belotserkovskiy care a fost prezentat la VendExpo 2017 în timpul deschiderii forumului “Vending și sisteme de autoservire în Rusia”.

La începutul anului 2017 existau aproximativ 165.000 de aparate de vending care funcționau pe piața rusă.

Prognoza optimistă

  • Introducerea fiscalizării va fi realizată printr-un scenariu favorabil industriei
  • Cupa Mondială va fi unul dintre factorii de creștere a industriei
  • Ratele de creștere a vendingului din Rusia vor atinge ratele de dezvoltare a comerțului cu amănuntul al alimentelor
  • Până în 2021, numărul de aparate de vending va ajunge la 270.000.

Prognoza pesimistă

  • Introducerea legilor împotriva caselor de marcat în vending va reduce creșterea industriei la minim în 2017 și va duce la o reducere de 10% a stocului de echipamente în 2018.
  • Până în 2019, industria va stabili direcția de dezvoltare pentru viitor, iar creșterea va continua cu o rată de 12-13%, similară cu ratele de creștere a comerțului cu amănuntul al produselor alimentare.
  • Până în 2021, numărul de aparate de vending va depăși 200.000.

Factori care duc la creșterea pieței

  • Conform estimărilor Rosstat, ponderea populației urbane active din punct de vedere economic va crește cu 5,3% anual
  • Cererea de servicii de vending va crește datorită proiectelor de infrastructură mari (Cupa Mondială din 2018)
  • În vending se adoptă formate populare de retail. Numărul de „aparate intelectuale“ este în creștere.
  • Conform previziunilor Deutsche Bank, în 2018-2021 ratele de creștere a comerțului cu amănuntul al alimentelor se vor mări (însă nu vor atinge indicatorii anteriori crizei) cu 12-13%.
  • Interesul producătorilor internaționali de FMCG pentru vending ca și canal de vânzări va crește.

Vendingul și sistemele de autoservire

Analiștii HSE estimează că piața rusă a sistemelor de autoservire valorează 530 milioane de dolari. Cu toate acestea, piața rusă este încă mult mai mică decât piețele din Europa, Asia și America de Nord. Prin comparație, în 2008, în Japonia existau 5 milioane de puncte de vânzare automate, în SUA – aproximativ 8 milioane, iar în Europa – circa 4 milioane.

Astăzi, piața sistemelor de autoservire este una dintre cele mai promițătoare. Multe evoluții din Rusia în cadrul industriei de vending și sisteme de plăți depășesc în mod semnificativ evoluțiile din Europa cu privire la aceeași industrie. Potrivit NVA, mărimea potențială a pieței serviciilor de tehnologie, echipamente și servicii automate se ridică la 1 milion de dispozitive. Conform datelor HSE, în 10 ani această piață va crește de aproape 4 ori, ajungând la 2 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*