Peste 360 de participanți din industria europeană de vending și OCS s-au reunit la Roma pe data de 23 și 24 noiembrie pentru un EVEX 2017 plin de succes.

Ediția 2017 a European Vending Experience „EVEX” a adus împreună un număr record de actori ai industriei pentru două zile de conferințe educaționale, oportunități de rețea unice, activități culturale, un Forum pentru Tinerii Operatori și o expoziție comercială.

În acest an, EVEX a fost organizat de către EVA în colaborare cu Asociația Italiană de Vending (CONFIDA) și mai bine de 360 de participanți din 28 de țări s-au întâlnit sub soarele strălucitor al „Orașului Etern”. Anul acesta, atracția față de acest eveniment a fost extinsă și în afara granițelor Europei, EVEX urând bun-venit unei delegații mari și entuziasmate formată din 31 de participanți din partea Asociației de Vending Asia Pacific.

Ca întotdeauna, Întrunirea Anuală a Adunării Generale a EVA a lansat EVEX înaintea conferințelor educaționale și sugestive ce abordează două teme foarte diferite și practice. Prima conferință susținută de prof. univ. Emanuele Frontoni s-a dezvoltat în jurul ideii că datele substanțiale pot încuraja consumatorii să utilizeze serviciile de vending. Această abordare a implicat un studiu recent ce utilizează camere video ce au arătat reacțiile în detaliu, timpul petrecut și comportamentul oamenilor în fața unui automat de vending pentru gustări și a demonstrat că prin adunarea de date comprehensive și mai buna înțelegere a consumatorului, operatorii, producătorii și furnizorii își pot adapta oferta în mod corespunzător pentru a atrage noi sau mai multe afaceri.

A doua conferință, susținută de Pau Garcia-Mila a constat într-o prezentare interactivă cu privire la „Inovația Rapidă”, ce susține că companiile trebuie să continue să își reinventeze și schimbe oferta și că nu trebuie să aștepte prea mult. Ca parte a acestei conferințe, participanții EVEX au creat un nou prototip de afaceri în cadrul orei alocate, care mai apoi, a fost lansat online ca un nou site web. Folosind această metodă, feedback-ul onest al clientului poate fi adunat în mod autentic în timp real; să asiste afacerile în luare deciziei de a lansa sau nu un nou proiect. Scopul acestei prezentări a fost de a dovedi că odată ce o inovația a fost determinată, este absolut necesar de a o prezenta în mod serios clienților într-o perioadă de timp foarte rapidă.

Participanții au fost apoi implicați într-o gamă variată de activități culturale la Vatican și în centrul vechi al Romei pentru a ajuta lucrul împreună (în networking) înainte de Dineul de Gală organizat în seara de 23 noiembrie. Dineul a furnizat fundalul pentru prezentarea Premiilor EVEX, care au fost votate în mod unic de către participanți prin intermediul aplicației oficiale a evenimentului. Suntem încântați să anunțăm câștigătorii Premiilor EVEX 2017:

  • Automatul de vending al anului – COTI de la Crane Merchandising Systems
  • Sistemul de plăți al anului – VPOS Touch de la NAYAX.

În dimineața zilei de 24 noiembrie, a avut loc Forumul Tinerilor Operatori care a fost foarte bine primit, ce a implicat invitarea operatorilor din 10 țări pentru a-și prezenta afacerile și provocările actuale cu care se confruntă, înainte de a avea loc o discuție mai amplă asupra soluțiilor. În ciuda faptului că provin din regiuni foarte diferite, a fost evident că provocările cu care se confruntă acești operatori sunt foarte comparabile între ele – asemănările cu privire la abordarea subiectelor precum vending-ul mai sănătos și opțiunile de plată fără numerar au fost cele mai interesante. Într-adevăr, vizita din ziua de dinainte a acestor participanți la operatorul italian important IVS s-a dovedit a fi folositoare și a stimulat o dezbatere înainte de Forum.

Restul timpului rămas în cadrul evenimentului EVEX a fost dedicat expozițiilor comerciale, oferindu-le sponsorilor șansa de a promova produsele și să facă afaceri. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea activă primită de către o gamă variată de membri EVA și CONFIDA, care chiar au făcut ca  EVEX să fie ceea ce a fost:

Sponsor diamant:

N&W Global Vending

Sponsori aur:

Bianchi Industry, CCV, Covim, FAS, Ingenico, Lavazza, NAYAX

SUZOHAPP, Worldline

Sponsori argint:

Brita Italia, Velarte, Nescafé, Acqua Panna & San Pellegrino

Sponsori bronz:

AST International, Aztek, Castles Technology, Coffee & Drinks Systems, Coges, Coin Acceptors, CPI, De Jong Duke, Flo, Grefusa, Ilstant, Mastercard, Paytec, Payter, Sabicom, Sandenvendo, Sitael, Vendin, Vendman

EVA și CONFIDA sunt extrem de încântate pentru susținerea și feedback-ul timpuriu oferit față de această ediție a EVEX. Datele și locația pentru EVEX 2018 vor fi comunicate în timp util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*