Administrația Obama lucrează în prezent la extinderea standardelor în ceea ce privește nutriția în școli la automatele de vending și magazinele școlare. Măsurile restrictive privind produsele comercializate elevilor sunt deja aplicate în cantinele școlare. Reprezentanții Asociației Naționale a Comerțului Automat au declarat că așteaptă în următoarele săptămâni cerințele impuse de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite asupra serviciilor de vending din școli.

Nu au fost încă furnizate detalii legate de presupusele reglementări, însă nume importante din industria de alimente și băuturi și din domeniul sănătății consideră că regulile vor fi similare celor impuse în programul federal pentru prânzul servit în școli, care limitează consumul de zahăr, sare și grăsimi.

Departamentul de Agricultură a introdus în ianuarie noi reguli de nutriție pentru mesele servite în școli, în scopul combaterii obezității infantile. Acest set de reguli reprezintă prima schimbare majoră adusă alimentelor din cantine în mai bine de 15 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*